04.06.2012. / 17:02

Autor: Hina

'Neću se ispričati, ni meni se nije nitko ispričao'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ponedjeljak se odbio ispričati zbog vrijeđanja novinarke beogradske novinske agencije Beta Ljiljane Kovačević, koju je u subotu javno nazvao "lažljivicom" te joj je zaprijetio da više ne smije dolaziti u njegov ured.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ponedjeljak se odbio ispričati zbog vrijeđanja novinarke beogradske novinske agencije Beta Ljiljane Kovačević, koju je u subotu javno nazvao "lažljivicom" te joj je zaprijetio da više ne smije dolaziti u njegov ured.

"Nemam se namjeru ispričavati jer se ni meni nitko nije ispričao", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci odgovarajući tako na poziv novinarskih udruga iz Bosne i Hercegovine, ali i Srbije da se ispriča zbog svog neprimjerena ponašanja na konferenciji za novinstvo koju je održao zajedno s potpredsjednikom srbijanske vlade Ivicom Dačićem.

Ispriku od Dodika i primjereni način komunikacije s novinarima zatražili su Udruženje novinara BiH, i ali i Udruženje novinara RS te Udruženje novinara Srbije (UNS) kao i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Dodik je u ponedjeljak ocijenio kako novinarske udruge nisu principijelne kada krizitiraju njegov verbalni napad na novinarku Bete. Ustvrdio je kako je ona ta koja je narušila profesionalne standarde izvještavanja pišući o kaznenoj prijavi koja je protiv njega podnesena 2009. godine zbog sumnje u korupciju i pronevjeru proračunskih sredstava a koja je kasnije odbačena.

"Radi se o jednoj patološkoj skupini ljudi koja pokušava da na jedan neistinit način inkriminizira sve ovdje u RS i to je nedopustivo", kazao je Dodik sugerirajući kako se protiv njega vodi neka vrsta medijskog rata.

Kazao je i kako se ni ubuduće neće ustručavati kazati što misli o radu bilo kojeg novinara.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 04.06.12. 18:48

dodik bolesnik,hitno u ludnicu sa njim i njegovim istomišljenicima.
To je čudo što se Bosanski pravoslavci pale na luđake,u RH su se Hrvatski pravoslavci palili na psihijatre i odveli ih u propast,a ovi su propast na drugi način doživjeli


registracija
27/8/09

Lujo1, 04.06.12. 21:52

Marš četnik!!!


registracija
21/4/11

spBN, 04.06.12. 23:05

Federacijski kao i srpski ili hrvatski muslimani imaju puno toga zajednickog - imaju problem identiteta.Tu cinjenicu njihove vodje koriste u cilju bogacenja a uz pomoc odrzavanja krize niskog inteziteta naspram hrvatskog i srpskog naroda nastoje zadrzat strane zavojevace kao svoje protektore.

Jasno kao dan!


registracija
25/10/10

cuma, 05.06.12. 07:55

Kap se preljeva preko ruba čaše najčešće u banalnim stuacijama, čaša se ipak puni egzaktnim sadržajem. "Ispad" novinarke koja izvlačenjem iz naftalina zaključenog slučaja, zapravo provocira Dodika, njegov status nedodirljivog i status samoprozvane Republike Srpske, nastale kao rezultat etničkog čišćenja. Breme Srebrenice i raskolničke uloge u održanju BiH, samo su dio statusa koji stalno mora braniti,,,,pomalo gubi živce, iako mu se sve više priklanjaju gubitnici u stcvaranju Herceg Bosne, kao pandama Republici Srpskoj i politici etničkog preslagivanja prije i poslije Daytona! Kako će to završiti, tek ćemo vidjeti, ali svakako je znakovito da se upravo iz Sbije sve češće odapinju opasne strijele prema Banja Luci!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika