05.06.2012. / 09:22

Autor: Hina

Inzko osudio Nikolićevo negiranje genocida

"Negiranje genocida u Srebrenici neprihvatljivo je i neoprostivo", izjavio je Inzko reagirajući na intervjuu koji je Nikolić prošlog tjedna dao Televiziji Crne Gore

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko osudio je u ponedjeljak tvrdnju srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da u Srebrenici 1995. godine nije počinjen genocid nad Bošnjacima.

"Negiranje genocida u Srebrenici neprihvatljivo je i neoprostivo", izjavio je Inzko reagirajući na intervjuu koji je Nikolić prošlog tjedna dao Televiziji Crne Gore.

Kako stoji u priopćenju Ureda visokog predstavnika (OHR), Inzkovo je stajalište da nema dvojbe u utvrđene činjenice u Srebrenici te podsjetio da su Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i Međunarodni sud pravde (ICJ) presudili da je u tom gradu počinjen genocid.

Sučeljavanje s ratnim zločinima prvi je korak u poboljšanju odnosa u regiji, a nijekanje ili relativiziranje zločina genocida predstavlja uvredu obiteljima žrtava, kao i čovječanstvu u cjelini i jedino služe nepotrebnom dizanju tenzija, izjavio je Inzko.

Austrijski je diplomat upozorio kako se se istina i pravda moraju poštovati jer su one temelj pomirenja unutar BiH, ali i njezinih odnosa sa susjedima.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 05.06.12. 18:10

ČETNIK FAŠIST,UKINITI ŠUMSKU POD HITNO


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika