05.06.2012. / 13:20

Autor: Nacional.hr

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

Korisnici u Hrvatskoj pozitivno prihvaćaju sve novonastale promjene jer im one omogućuju kvalitetno, pravodobno i vjerodostojno poslovanje

SAP FORUM okupio je brojne stručnjakeSAP FORUM okupio je brojne stručnjake"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru, a u kojima je sudjelovalo više od 400 sudionika. Predstavljene su inovacije i korisnička iskustva kroz sustav novih tehnoloških potencijala: SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database, aplikacije i Business Intelligence kojima su osim SAP-a predvodile vodeće ICT tvrtke u Republici Hrvatskoj: b4b, HP, KING-ICT, BCC Services, Altima, Atos, Fujitsu te Dialog i ICE Group. Tvrtka SAP, koja je svjetski predvodnik već 40 godina, u jedinstvenom spajanju novih tehnologija sa potrebama gospodarskih okruženja predstavila je svoje novo strateško usmjerenje do 2020. godine.

SAP FORUM nastavak je konferencije SAP World Tour koja se u Hrvatskoj održava još od 2005. godine kao najznačajni poslovno-tehnološki događaj. Prateći tržišne promjene i potrebe korisnika konferencija postavlja novu razinu sadržajnog angažmana i uvodi nove, izravne pristupe SAP-ovom svijetu kroz demo kutke. Brzina razvoja tehnologija nalaže tvrtkama da novitete prihvaćaju lako i jednostavno, osobito kada su one usmjerene na ostvarenje poslovnog angažmana. Mogućnost pravodobne i kvalitetne provedbe poslovnih procesa koja u realnome vremenu mogu dati odgovore na sve segmente poslovanja ili korisničkih potreba postaje izazov za sve pružatelje ICT usluga. Ove izazove SAP je prihvatio i kroz svoju novu strategiju tzv. pet pilara: SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database, aplikacije i Business Intelligence kojima korisničke potencijale svojih usluga dovodi na novu dimenziju. Opravdanost ovakve strategije predstavio je i vodeći stručnjak EMEA regije, Emiel van Schaik koju je predstavio u svojoj prezentaciji pod nazivom Run Better with SAP. SAP je u Hrvatskoj predstavio SAP HANA prije skoro dvije godine, a koji bilježi najveći godišnji rast globalno od čak 25%, dok Sybase akvizicijom dobiva novi tržišni zamah i potencijal. Tomu svjedoči više od 190 000 korisnika diljem svijeta i podatak kako čak 85% vodećih svjetskih brandova svoje poslovanje temelji upravo na nekom od rješenja iz SAP portfelja.

Konferencija SAP Forum održala se kroz tri ključne cjeline: jutarnji tzv. keynote u kojemu su sudjelovali vodeći SAP-ovi partneri b4b i HP, predstavnici Njemačkog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca i već spomenuti SAP-ov stručnjak van Schaik. Jutarnja predavanja dala su uvid u korisnička iskustva HRT-a i grada Beograda. Svečanost 11. dodjele novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak bila je centralni događaj SAP-ove konferencije, čime se potvrđuje važnost inicijative nagrađivanja medija i novinara koji svojim profesionalnim pristupom i radom osiguravaju praćenje relevantnih ICT tema. Sudionici konferencije mogli su testirati dio SAP-ovog portfelja kroz SAP HANA kutak koji je osigurala tvrtka HP.

Drugi dio konferencije održao se kroz dvije tematske cjeline koje su pružile odgovore onima koji su u potrazi za stvarnim svijetom inovacija koje čine današnje poslovno okruženje, uključujući nekoliko ključnih segmenata. Osim izravnog uvida u revolucionarni softver - SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database sudionici su mogli pratiti trendove u mobilnoj povezivosti, brzoj implementaciji i optimizaciji IT resursa. Sudionike koje je više zanimao poslovni aspekt primjene SAP-ovih rješenja doznali su kako se poslovni procesi mogu unaprijediti na zahtjev, on-device, te in-memory, istodobno se lako integrirajući sa SAP sustavom i sustavima izvan SAP-a.

"Bez znanja i razvoja tržišni rast je gotovo nezamisliv. Inovacije kojima SAP predvodi potencijal su da znanje koje posjeduje integrira u svakodnevne poslovne procese. Akvizicije koje je SAP posljednjih godina proveo snažan su zamah za održavanje svjetske vodeće pozicije, a za čime niti mi u Hrvatskoj ne zaostajemo. SAP HANA u sebi integrira sve potencijale bez kojih si korisnici danas gotovo ne mogu zamisliti poslovanje. Cloud, mobilna povezivost, database aplikacije temelji su našeg poslovanja budućnosti. Korisnici u Hrvatskoj pozitivno prihvaćaju sve novonastale promjene jer im one omogućuju kvalitetno, pravodobno i vjerodostojno poslovanje. A broj korisničkih iskustava na ovogodišnoj konferenciji tome snažno svjedoče", izjavio je direktor SAP-a, Igor Dropulić.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika