05.06.2012. / 15:35

Autor: Hina

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem nove vlade u Srbiji biti uspostavljena kontrola nad političkim procesima, izjavio je u utorak u Zagrebu predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac, a priopćila saborska Služba za odnose s javnošću.

Milorad PupovacMilorad PupovacIzjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem nove vlade u Srbiji biti uspostavljena kontrola nad političkim procesima, izjavio je u utorak u Zagrebu predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac, a priopćila saborska Služba za odnose s javnošću.

"Izražavamo spremnost za nastavak suradnje, ali želimo jasno reći da nećemo dopustiti da se na bilo koji način vrijeđaju osjećaji ljudi koji su bili žrtve u ratu, kao i naša privrženost vrijednostima koje želimo širiti u regiji", istaknuo je Pupovac u razgovoru s predsjednikom Zastupničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburga Laurentom Mosarom.

Odnosi u regiji bili su jedna od tema sastanka u Saboru na kojem je bio i predsjednik Odbora za europske integracije Danijel Mondekar. Pupovac je istaknuo da je Hrvatska privržena nastavku suradnje s Beogradom, ali izražava zabrinutost posljednjim izjavama Nikolića koje ne idu u prilog daljnjem jačanju suradnje, navodi se u priopćenju.

Pupovac je Mosaru, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, zahvalio na financijskoj pomoći Luksemburga u raznim projektima, posebice za razminiranje, kao i na suradnji u gradnji administrativnih kapaciteta javne uprave.

Mosar je istaknuo kako Hrvatska može biti sigurna da će ratifikacija Pristupnog ugovora u luksemburškom parlamentu uslijediti najkasnije do kraja godine. "Izuzetno smo zadovoljni razinom usklađenosti vašeg zakonodavstva s europskim i sigurni smo da ćete do 1. srpnja 2013. proces ratifikacije uspješno završiti i da ćete biti potpuno spremni za članstvo", rekao je luksemburški dužnosnik.

Vezane vijesti

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

Predstavnici Europske unije pozvali su u četvrtak novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da "riječima i djelima" igra pozitivnu i konstruktivnu… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 05.06.12. 15:49

sta je on iz Luxemburga dosao osobno po --KAMATE:---hehehehhheheh


registracija
10/2/12

Hazu, 05.06.12. 18:09

TI SI PUPOVČEISTI KAO I ON,AK NEI GORI


registracija
1/3/11

Laudate, 05.06.12. 18:36

Pupovac ne može preko usta prevaliti osudu četnika jer će isti u Srbiji biti srpska dika.
Ne želi čovjek izlijetati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika