05.06.2012. / 16:24

Autor: Hina

Iran traži da sile u pregovorima prihvate nuklearna prava

Savjetnik vrhovnog iranskog vođe pozvao je u utorak svjetske sile da službeno priznaju nuklearna prava Irana kako bi se ostvario "povoljan rezultat" u nastavku nuklearnih pregovora tijekom lipnja, objavili su iranski državni mediji.

Ajatolah Ali HameneiAjatolah Ali HameneiSavjetnik vrhovnog iranskog vođe pozvao je u utorak svjetske sile da službeno priznaju nuklearna prava Irana kako bi se ostvario "povoljan rezultat" u nastavku nuklearnih pregovora tijekom lipnja, objavili su iranski državni mediji.

Unatoč iranskom pritisku prošloga mjeseca, zapadne sile izbjegle su izravno priznanje rekavši da Teheran nema automatsko pravo na obogaćivanje urana zbog ranijeg kršenja Sporazuma o zabrani širenja nuklearnog naoružanja.

Iran ustraje da, s obzirom na članstvo u sporazumu, može proizvesti nuklearno gorivo za civilne svrhe, uključujući i obogaćivanje uranija.

"Prihvaćanjem prava Irana na miroljubivu nuklearnu energiju, nadolazeći pregovori u Moskvi mogli bi postići povoljan rezultat", istaknuo je Ali Akbar Velajati, savjetnik ajatolaha Alija Hameneija.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika