05.06.2012. / 16:54

Autor: Hina

'Ratificirajte ugovor s Hrvatskom što prije'

Na 11. sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora EU-RH pri Europskom gospodarsko-socijalnom odboru, tijelu EU-a koje predstavlja različite gospodarske i socijalne interesne skupine, u utorak je u Beču izražena potpora ratifikaciji pristupnog ugovora RH i EU-a, te je preporučeno državama članicama EU-a koje ga još nisu ratificirale da to učine što prije.

Paul VandorenPaul VandorenNa 11. sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora EU-RH pri Europskom gospodarsko-socijalnom odboru, tijelu EU-a koje predstavlja različite gospodarske i socijalne interesne skupine, u utorak je u Beču izražena potpora ratifikaciji pristupnog ugovora RH i EU-a, te je preporučeno državama članicama EU-a koje ga još nisu ratificirale da to učine što prije.

Od pristupa Hrvatske EU-u imat će koristi ne samo Hrvatska, nego i regija i EU, naglašeno je u mnogim govorima na skupu. Potvrdio je to i supredsjedatelj tog Odbora Christoph Lechner najavivši da će Austrija ugovor ratificirati do ljeta.

Voditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren rekao je, govoreći o pitanju hrvatske brodogradnje, da EU ne želi zatvaranje brodogradilišta nego pronalaženje zadovoljavajućih rješenja kako bi se brodogradilišta održala i zadržala radna mjesta, ali je i naglasio potrebu njihova restrukturiranja.

Predsjednik frakcije socijaldemokrata u EU parlamentu Hannes Swoboda putem video veze obrativši se sudionicima skupa pohvalio je hrvatsku pripremljenost za članstvo u EU-u kazavši da je hrvatski pristup dobar za cijelu regiju te da razvojni proces proširenja EU-a ne bude prekinut.

Swoboda je glede brodogradilišta kazao da se moraju restrukturirati "te da i bez vladine potpore moraju biti konkurentna".

Veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota naglasio je da za Hrvatsku članstvo u EU-u znači "političku i gospodarsku stabilnost koja će se odraziti i na stabilnost cijele regije, a stabilna regija nije samo hrvatski, već i europski interes te će Hrvatska odgovornim i konstruktivnim pristupom prema regiji obavljati i važan europski posao".

Na poslijepodnevnom dijelu sastanka naglasak je na regionalnoj politici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 05.06.12. 17:02

Ratifikacija je daleko do tada bi HRVATI mogli --odhebat EU.....heehehehhnapravit ZID izmedju Hrvatske i Srbadija po uzoru na Izrael i onda UZIVAT ......


registracija
10/2/12

Hazu, 05.06.12. 18:07

Ovaj vče ratificiraj,onaj iz svj banke viče nadaj RH da uđe u EU


registracija
1/3/11

Laudate, 05.06.12. 18:35

Ratifikacija što prije u idućem desetljeću, a do tada nas pustite na miru.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 05.06.12. 19:34

Ratificiraje sto prije ugovor s Hrvatskom, da imamo koga jebavati, jer nam je ponestalo svjezeg mesa, kapitala i budala...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika