05.06.2012. / 20:15

Autor: Hina

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji.

Hillary ClintonHillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji.

"Mislimo da postoji put kojim treba ići i spremni smo ga slijediti. Pozivamo Ruse i Kineze da pridonesu rješenju", izjavila je Clinton tijekom posjeta Gruziji.

"Mislim da je dosta jasno da moramo svi intenzivirati napore za ubrzanjem političke tranzicije i to mora biti glavna preokupacija naše diplomacije i naših odnosa s međunarodnom zajednicom i UN-om", dodala je ona.

S masakrom 108 civila u Huli jasno je da "mir i ljudsko dostojanstvo neće biti mogući u Siriji bez političke promjene", kazala je Clinton.

Američka državna tajnica govorila je nakon što su se ruski predsjednik Putin i njegov kineski kolega Hu Jintao složili na susretu u Pekingu da osnaže savez u UN-u gdje se dvije sile protive naporima Vijeća sigurnosti da kazni režim u Damasku.

Ranije je Clinton obećala američku pomoć u obuci gruzijske vojske, točnije njezine obalne straže i odbacila ruska priznanja dviju odmetnutih gruzijskih regija, Abhazije i Južne Osetije. Gruzijskog predsjednika Mihaila Sakašvilija pozvala je na održavanje poštenih i slobodnih parlamentarnih izbora koji se približavaju.

Vezane vijesti

NATO neće otići iz Afganistana nakon 2014.

NATO neće otići iz Afganistana nakon 2014.

Američka državna tajnica Hillary clinton u utorak je obećala da NATO-ove snage neće otići iz Afganistana nakon povlačenja međunarodnih trupa iz te… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.06.12. 23:02

""Mislimo da postoji put kojim treba ići i spremni smo ga slijediti. Pozivamo Ruse i Kineze da pridonesu rješenju"
Naravno da postoji - prestanite ognjem i mačem izvoziti vašu zapadnu "demokraciju" sa ciljem pljačkanja nafte i stvar je riješena.
Nisu problem ni Rusija ni Kina, već ste problem vi pljačkaši sa zapada - i uvijek ste bili problem!!!


registracija
20/4/11

BivsiYU, 06.06.12. 08:47

Tako je Lujo1. Pamtim dobro više od 50 godina.
Amerika je ubijala ljude u Vijetnamu, Panami, Iraku
Afganistanu, Libiji.....Započinje ratove tamo gdje joj nije mjesto, samo radi nafte, oružja i krojenja svijeta po njenoj mjeri i drugih njenih nacionalnih interesa. Sada je na redu Sirija, Iran, Koreja itd.
Historija je svjedok da su propala sva dosadašnja carstva pa će i njino.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika