06.06.2012. / 12:30

Autor: Nacional.hr

CRO Demoskop

Vladi slabašna trojka

Politika Vlade ocijenjena je za svoj rad s slabašnom trojkom, dok je potpora politici koju vodi znatno opala za razliku od veljače

Hrvatska vladaHrvatska vladaMjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u zemlji. Politika Vlade ocijenjena je za svoj rad s slabašnom trojkom, dok je potpora politici koju vodi znatno opala za razliku od veljače.

Vlada uživa potporu 44,7 posto hrvatskih građana, što je za 1,7 posto slabija podrška od one prije mjesec dana. Istaknimo kako je to 24,6 posto manje nego u veljači, dok vladinu politiku ne podržava 38,4 posto ispitanika.

Za svoj rad Vlada je ocijenjena s 2,55. Istaknimo kako je u prvom mjerenju iz veljače ocjenjena je s 3,1 da bi nakon toga ocjena počela kliziti. Najbolju ocjenu Vlada Zorana Milanovića bilježi među glasačima stranaka Kukuriku koalicije, HNS 3.44, SDP 3.37, IDS i HSU 3.00.

Najbolju ocjenu za svoj rad zabilježio je ministar zdravlja Rajko Ostojić s 3.42, slijede ministri Predrag Matić 3.38' i Vesna Pusić 3.27. Predsjednik Vlade, Zoran Milanović, je s 3.24 na četvrtom mjestu, a slijede ga Ranko Ostojić 3.14, Milanka Opačić 3.13, Ante Kotromanović 3.13, Željko Jovanović 3.12, Veljko Ostojić 3.11. Jedini član Vlade koji je za svoj rad dobio dvojku je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić s ocjenom 2.24.

Predsjednik Ivo Josipović bilježi ocjenu od 3.73, Hrvatski je sabor za svoj rad ocjenjen najslabijom ocjenom od početka mjerenja, 2.49.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika