06.06.2012. / 13:22

Autor: Totalsport

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

- Izvrstan je timski igrač i drago mi je što će iduće sezone biti s nama - rekao je trener Medveščaka Marty Raymond

Igrači Medveščaka (Pixsell)Igrači Medveščaka (Pixsell)KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu Milleru, koji će se prvi put navijačima Medvjeda predstaviti u rujnu, te miljeniku zagrebačke publike Tomu Zanoškom, koji će i drugu sezonu svojim igrama oduševljavati sve prisutne u ledenom borilištu, pridružit će se još jedan napadač - kanađanin Anthony Yelovich...

Anthony Yelovich rođen je 1988. u Cliftonu (New Jersey, SAD), a korijene vuče iz Hrvatske, točnije Dalmacije. Naime, njegovi baka i djed potječu s otoka Kaprije kod Šibenika. U hokej se zaljubio već s tri godine kada je prvi put uskočio u klizaljke, a s pet ga je počeo trenirati. Tijekom srednjoškolskih dana četiri je godine igrao za Srednju školu Clifton i jednu za The Gunnery. Godine 2006. bio je kapetan momčadi Clifton, a tada je srušio i pojedinačni rekord Cliftona za najboljeg strijelca sa 99 bodova (52 gola i 47 asistencije). Yelovich je dvaput zaredom bio proglašen i igračem godine države New Jersey, a 2005. dobio je plaketu od NHL momčadi New Jersey Devilsa za najboljeg igrača mjeseca srednjih škola. Tijekom sezone 2007./2008. nosio je dres New England Jr. Falconsa, sadašnji Springfield Pics, i igrao u EJHL-u (Eastern Junior Hockey League). Za Falconse je odigrao 41 utakmicu te postigao 30 bodova, 12 golova i 18 asistencija.

U sezoni 2008./2009. Yelovich je zaigrao za sveučilišnu momčad Sacred Heart University koja se natječe u najvišem rangu američkog sveučilišnog sporta NCAA ligi. Debitantske sezone odigrao je 27 susreta i postigao pet bodova, sezone 2009./2010. odigrao ih je 37 i ostvario šest bodova (dva gola, četiri asistencije), sezone 2010./2011. u 33 utakmice postigao je 11 bodova (četiri gola, sedam asistencija), a protekle je u 35 utakmica upisao devet bodova (četiri gola i pet asistencija).

- Anthony Yelovich je diplomirao na Sveučilištu Sacred Heart koje se natječe u Diviziji 1 i ima jako dobar hokejaški program. Yelovic je odličan napadač koji je ujedno orijentiran i na obrambene zadaće. Energičan je i može igrati situacije s igračem manje te biti učinkovit protiv suparničkih najboljih linija. Izvrstan je timski igrač i drago mi je što će iduće sezone biti s nama - rekao je trener Medveščaka Marty Raymond o napadaču koji će iduće sezone u medvjeđem Brlogu odigrati svoju prvu profesionalnu sezonu, debitirati na europskom ledu i u EBEL-u.

Yelovicha kroz hokej i život vodi filozofija «stvari se ne događaju tako lako... za njih morate naporno raditi», najdraži citat mu je «pobjeda se dogodi kada se u jednom trenutku 10.000 sati učenja poklope s prilikom», a tijekom ljetne pauze radi kao jedan od trenera u kampu Cutting Edge Ice Academy. Ovog će lipnja uz trenerski posao Yelovich uživati u još jednoj svojoj velikoj strasti. Naime, Anthony je strastveni navijač hrvatske nogometne reprezentacije te s nestrpljenjem čeka Euro 2012. kako bi ih bodrio uz mali ekran.

Osim Yelovicha, koji će nositi dres s brojem 27, ugovore s Medveščakom za iduću sezonu do sada su potpisali vratari Robert Kristan i Michael Ouzas, braniči Saša Martinović, Andy Sertich, Kenny MacAulay i Dennis Bozic te napadači Tom Zanoški, Alex Leavitt, Nathan Perkovich, Curtis Fraser i Adam Miller. Branič Sasha Pokulok odlučio se vratiti u Sjevernu Ameriku te iduću sezonu odraditi s Cornwall River Kingsima.

Vezane vijesti

Adam Miller pojačao Medveščak

Adam Miller pojačao Medveščak

KHL Medveščak Zagreb će od iduće sezone u momčadi uz Tomu Zanoškog imati jos jednog napadača kojemu je jedna od kvaliteta brzina klizanja - Adama… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika