06.06.2012. / 13:44

Autor: Hina

Putin želi jače vojne veze s Kinom

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da želi ojačati vojnu suradnju s Kinom, uključujući održavanje više zajedničkih vojnih vježbi, nakon što je SAD objavio svoje planove premještanja većine svojih ratnih brodova na područje azijskog Pacifika do 2020. godine.

Vladimir Putin i Xi JinpingVladimir Putin i Xi JinpingRuski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da želi ojačati vojnu suradnju s Kinom, uključujući održavanje više zajedničkih vojnih vježbi, nakon što je SAD objavio svoje planove premještanja većine svojih ratnih brodova na područje azijskog Pacifika do 2020. godine.

Putin je nedavne zajedničke kinesko-ruske pomorske vojne vježbe u Žutom moru naveo kao primjer vojne suradnje koja će se, rekao je, nastaviti.

"Mi ćemo nastaviti i suradnju između naših vojski", rekao je kineskom potpredsjedniku Xi Jinpingu u Pekingu gdje sudjeluje na summitu o sigurnosti.

"Nedavno su zajedničke vojne vježbe održane u Žutom moru, i one su bile prve takve vježbe. S predsjednikom Huom smo se dogovorili nastaviti takvu suradnju", rekao je Putin.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika