06.06.2012. / 17:25

Autor: Totalsport

Marc Wilmots potvrđen za izbornika Belgije

Wilmots je prošli mjesec preuzeo kormilo nacionalne momčadi kao privremeno rješenje nakon iznenadne ostavke dotadašnjeg izbornika Georgesa Leekensa

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBelgijski nogometni savez potvrdio je u srijedu da je potpisao dvogodišnji ugovor s Marcom Wilmotsom (43) koji će voditi belgijsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Wilmots je prošli mjesec preuzeo kormilo nacionalne momčadi kao privremeno rješenje nakon iznenadne ostavke dotadašnjeg izbornika Georgesa Leekensa. Iako u dvije prijateljske utakmice u kojima je vodio reprezentaciju nije ostvario pobjedu (remi protiv Crne Gore i poraz od Engleske), čelnici saveza su mu odlučili pružiti priliku da povede momčad prema Mundijalu u Brazilu.

Wilmots je tijekom 2003. kratko bio trener Schalkea, a u sezoni 2004/05 je vodio belgijski St. Truiden. Od listopada 2009. je bio pomoćni trener u reprezentaciji. Kao igrač je najveći dio karijere proveo u Schalkeu, a nosio je i dresove St. Truidena, Mechelena, Standarda i Bordeauxa.

Belgija će, podsjetimo, u kvalifikacijama za SP 2014. igrati u skupini s Hrvatskom, Srbijom, Škotskom, Makedonijom i Walesom.

Vezane vijesti

"Nisam sretan zbog Hrvatske!"

"Nisam sretan zbog Hrvatske!"

Od početka Europskog prvenstva u nogometu čitamo o rasističkim izgredima fanova. Predsjednik UEFA-e Michel Platini u tom je kontekstu vrlo oštro… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika