06.06.2012. / 17:40

Autor: Totalsport

RG: Šarapova brzo izborila polufinale

U slučaju pobjede u polufinalu, Šarapova bi preskočila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku na prvom mjestu WTA ljestvice

Marija Šarapova (Reuters)Marija Šarapova (Reuters)Ruskinja Marija Šarapova, druga tenisačica svijeta, brzo je izborila svoj treći polufinale Roland Garrosa u karijeri, nakon 2007. i 2011. godine.

Marija Šarapova svladala je u četvrtfinalu Estonku Kaiju Kanepi 6-2, 6-3 za 74 minute igre. Ruskinja je realizirala 8 od 9 break lopti i nije imala nikakvih problema na putu do pobjede, bez obzira što je tri puta ispustila svoj servis. Omjer izravnih poena i neforsiranih pogrešaka, kod Šarapove 21-19, kod Kanepi 17-12, ne ilustrira koliko je Šarapova bila dominantna, jer u statistiku nisu uključene iznuđene pogreške, a Šarapova je dosta poena osvojila upravo na taj način.

Bio je to prvi susret između Šarapove i Kanepi u njihovim karijerama. Estonska 26-godišnja tenisačica igrala je svoj drugi četvrtfinale Roland Garrosa, nakon 2008. godine. Ukupno joj je ovo bio četvrti četvrtfinale na Grand Slam turnirima, ali niti ovoga puta nije uspjela izboriti prvi polufinale.

Šarapova će za finale igrati protiv pobjednice ogleda između Čehinje Petre Kvitove i Kazahstanke Jaroslave Švedove, u kojem se igra treći set. U slučaju pobjede u polufinalu, Šarapova bi preskočila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku na prvom mjestu WTA ljestvice.

Roland Garros, polufinale:

Šarapova (2) - Kanepi (23) 6-2, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika