06.06.2012. / 16:15

Autor: Nacional.hr

Obama odlikovao zapovjednika HKoV-a generala Repinca

"Ovo nije priznanje meni, nego svim pripadnicima OS RH i HKoV-a na svemu onome što rade u operacijama u Hrvatskoj i širom svijeta", rekao je general Repinc zahvalivši na odličju

Mark P. Hertling i Dragutin RepincMark P. Hertling i Dragutin RepincZapovjedniku HKoV-a general bojniku Dragutinu Repincu danas 6. lipnja 2012. uručeno je američko odličje Legion of Merit (Legija za zasluge) na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja tijekom prezentacije međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 2012".

Odličje Legion of Merit, generalu Repincu dodijelio je američki predsjednik Barack Obama uz potvrdu američkog Kongresa, zbog doprinosa u povećanju interoperabilnosti i kapaciteta HKoV-a u aktivnostima NATO-a i ISAF-a te drugih zasluga, a uručio je zapovjednik Američke kopnene vojske u Europi (USAREUR) general pukovnik Mark P. Hertling.

"Ovo nije priznanje meni, nego svim pripadnicima OS RH i HKoV-a na svemu onome što rade u operacijama u Hrvatskoj i širom svijeta", rekao je general Repinc zahvalivši na odličju.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika