07.06.2012. / 10:48

Autor: Hina

Merkel želi političku uniju u Europi

Merkel je u četvrtak ujutro pokušala smanjiti očekivanja oko summita Europske unije predviđena za kraj lipnja, ocjenjujući da neće riješiti sve probleme odjednom

ArhivaArhivaNjemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da želi raditi na političkoj uniji u Europi, te da je spremna prihvatiti ideju Europe "dvije brzine".

"Treba nam više Europe od proračunske unije, a treba nam prije svega politička unija. Moramo korak po korak prepustiti kompetencije Europi", izjavila je ona u intervjuu na njemačkoj javnoj televiziji ARD. No, "ne smijemo ostati nepokretni jer nas neka od zemalja ne želi slijediti", kazala je ona.

Merkel je u četvrtak ujutro pokušala smanjiti očekivanja oko summita Europske unije predviđena za kraj lipnja, ocjenjujući da neće riješiti sve probleme odjednom.

Objasnila je da ne vjeruje "da postoji summit koji je u stanju sve riješit odjednom", ističući da želi summitu u lipnju dati prijedlog radnog programa s ciljem političke unije.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 07.06.12. 11:01

sve su IGRICE -ILUMINATA...heehheheh


registracija
23/1/12

miki2, 07.06.12. 11:02

ta je merkelica grobar europe. kaj drugo očekivati od prusa


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika