07.06.2012. / 11:04

Autor: Nacional.hr

'Politička intervencija'

Novi predsjednik HDZ-a istaknuo je da ovakva reakcija nije primjerena jednoj ministrici u vladi RH, dok je čelnik Laburista premijeru Milanoviću preporučio da SDP očisti od političkog nepotizma. Vinković ističe da u pitanju nije humanost već postupanje po političkoj podobnosti

Nervoza zbog neizvjesnosti tko će u javnim poduzećima dobiti otkaz, a tko ne, dignuta je na visoku stranačku razinu. SDP-ova ministrica Mirela Holy, za sada kao izoliran slučaj, odlučila je od otkaza u HŽ-u spasiti jednu tajnicu. U pismenoj zamolbi koju je sinoć objavio HTV, već u prvoj rečenici naglašava se da je tajnica supruga stranačkog kolege.

Doduše, predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić njezinu molbu nije prihvatio. Od samog sadržaja poruke više ga zabrinjava što je privatna e-mail poruka izašla u javnost.

Sama ministrica Holy u sinoćnjem je Otvorenom rekla kako 'nije u pitanju politička intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a'. "Nisam tražila da se nekoga zaposli, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja, a znate kako se priča o političkim imenovanjima. Samo sam upozorila da se gospođu politički ne šikanira", objasnila je Holy.

Je li u pitanju samo preporuka ili politička intervencija? Svoje su mišljenje u Dnevniku 3 iznijeli predstavnici oporbe - Tomislav Karamarko (HDZ), Dragutin Lesar (Hrvatski laburisti) i Zoran Vinković (HDSSB).

Novi predsjednik HDZ-a istaknuo je da ovakva reakcija nije primjerena jednoj ministrici u vladi RH, dok je čelnik Laburista premijeru Milanoviću preporučio da SDP očisti od političkog nepotizma. Vinković ističe da u pitanju nije humanost već postupanje po političkoj podobnosti.

U trećem Dnevniku cijeli slučaj su komentirali novinarka tjednika Forum Jasmina Popović i Antun Zorislav Petrović iz Transparency Internationala. Dok Popović ističe da bi ministrica Holy trebala razmisliti hoće li podnijeti ostavku, Petrović smatra da je to unutarnja stvar vlade.

Vezane vijesti

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

"Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti! Da, doslovce takvu poruku dobila sam u pismu čim sam najavila da krećem u radikalne promjene… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 07.06.12. 11:20

odmah smjena i kraj. To se mora iskorjeniti.


registracija
14/11/07

laufer, 07.06.12. 11:33

Zbog ovakvih izjava, koje ruše kredibilitet Vlade, gospođa bi trebala biti "zamoljena" podnijeti ostavku.
Ili bi je u protivnom Milanović trebao razriješiti.
Od kada su preuzeli vlast, Kukurikavci su već prešli prag tolerancije za izgovorene gluposti.
Neko bi već trebao snositi posljedice za lupetanja bez veze.


registracija
22/3/11

vferari, 07.06.12. 11:44

Neka se zapitaju svi ti oporbeni čelnici dali su u svojoj karijeri na sličan način pomogli nekom svom prijatelju rodbiniili neki drugim najbližim.Ako su sigurni da nisu a mogli su onda nisu ljudi.Gledam ti oporbenjaci su sve deklarirani veliki vjernici,pa sjetite se one isusove"neka baci kamen onaj koji nije pogrešio"mislim da biste redom svi ostali bez teksta.Pomoći čovjeku je ljutski neko će koristiti svoj položaj,netko znanje neko sanagu, drugo bi bilo kada bi netko tražio protuuslugu onda to nije ljutski.U ovom slučaju dignuta je nepotrebna galama jer je to sdpeova ministrica materijal za oporbu,samo ta oporba mora znati da i ministri imaju prijatelje rodbinu pa zar zato što su ministri nemaju pravo pomoći svojim najbližim čista demagogija u ostlom stara glasi"ko će kome ako ne svome"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika