07.06.2012. / 11:19

Autor: Hina

Kacin

Nikolić zabrinjava

Po njegovim riječima, izjava Nikolića može davati povoda za zabrinutost, ali svakom državnom dužnosniku koji stupa na novu dužnost treba dati određeno vrijeme da se pokaže na djelima

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocijenio je kako izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o negiranju genocida u Srebrenici može biti povod za zabrinutost.

"Odnos srpskih dužnosnika prema ovom zločinu je vrlo važan i mi ćemo s posebnom pozornošću pratiti rad predsjednika Srbije na polju pomirbe u regiji", ističe Kacin u razgovoru za beogradski dnevnik "Danas" od četvrtka

Po njegovim riječima, izjava Nikolića može davati povoda za zabrinutost, ali svakom državnom dužnosniku koji stupa na novu dužnost treba dati određeno vrijeme da se pokaže na djelima. "Smatram da bi pravi signal bio ako bi Nikolić posjetio prvo glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo, a ne Banju Luku, na samom početku svog mandata", navodi Kacin.

Podsjeća kako će se Nikolić 14. lipnja u Bruxellesu susresti sa predsjednikom Evropskog vijeća Hermanom van Rompuyem, predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelim Barrosom i visokom predstavnicom za vanjsku politiku i sigurnost EU Catherine Ashton, te da je jedna od najavljenih tema razgovora u Europskoj komisiji upravo i pitanje regionalnog pomirenja i Nikolićev odnos prema Srebrenici.

Glasnogovornica Europske komisije Pia Ahrenkilde Hansen za beogradski dnevnik "Večernje novosti" kazala je da Europska unija želi iskren i izravan dijalog s novim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, te da Unija odlučno odbacuje sve pokušaje prekrajanja povijesti tvrdnjama da u Srebrenici nije bilo genocida.

Nikolić je nedavno u intervjuu za televiziju Crne Gore izjavio da "u Srebrenici nije bilo genocida, da se u Srebrenici dogodio veliki zločin koji su počinili neki pripadnici srpskog naroda koje treba pronaći, izvesti pred sud i kazniti", ignorirajući tako sudsku kvalifikaciju ICTY-a i Međunarodnog suda pravde.

Nikolićevo negiranje genocida osudili su i Europska unija, visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i drugi.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 07.06.12. 12:08

zalosno je da EU u 2012 godini podrzava RATNOG ZLOCINCA --Nikolica i negove pajdase.....sram vas bilo EU-----


registracija
19/3/12

vojvoda, 07.06.12. 14:46

Zar ti nisi u Splitu sa izabranikom svog srca Hazuom ?


registracija
10/2/12

Hazu, 07.06.12. 21:47

vojvoda,mamu pitaj čiji si


registracija
9/11/09

superhik, 08.06.12. 00:52

Nikolic ne treba nikoga zabrinjavati jer je otvoreni cetnik i niti malo ne skriva svoje cetnistvo. Igra otvorenih karata.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika