07.06.2012. / 11:27

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Oklahoma City prvi finalist!

San Antonio Spursi su do "jučer" imali 20 uzastopnih pobjeda, da bi u noći sa srijede na četvrtak doživjeli četvrti uzastopni poraz, odnosno eliminaciju, nakon što su imali +18. Sve što su Spursi marljivo gradili tijekom cijele sezone raspalo se u svega tjedan dana

ArhivaArhivaOklahoma City Thunder postala je tek treća košarkaška momčad u povijesti NBA lige koja je zaostatak od 0-2 u finalnoj seriji konferencije preokrenula u 4-2...

San Antonio Spursi su do "jučer" imali 20 uzastopnih pobjeda, da bi u noći sa srijede na četvrtak doživjeli četvrti uzastopni poraz, odnosno eliminaciju, nakon što su imali +18. Sve što su Spursi marljivo gradili tijekom cijele sezone raspalo se u svega tjedan dana.

Kevin Durant, koji je po prvi puta ove sezone odigrao svih 48 minuta utakmice, ubacio je 34 poena i uhvatio 14 lopti pod obručima za pobjedu Thundera 107-99. Čak i prije nego se čula sirena za kraj utakmice, Durant je bio u zagrljaju svoje majke i brata.

- Ne želim uzimati ove trenutke zdravo za gotovo. Svjestan sam da je ovo ipak samo jedan korak bliže ostvarenju naših snova. Ali, osjećaj je jako dobar – rekao je najbolji igrač finalne serije Zapadne konferencije.

Tim Duncan je za teksašku veteransku momčad ubacio 25 poena i sakupio 14 skokova, međutim, nije bilo dovoljno.

- Ovo je jako razočaravajuće. Činilo se kao da im sudac svira svaki prekršaj. Mi smo igrali čvrstu obranu, a zviždaljka nije prestajala fućkati – komentirao je vidno razočarani Duncan.

Inače, Thunder je imao 13 slobodnih bacanja više od Spursa (31-18).

Thunder će u utorak zaigrati u svojem prvom velikom finalu NBA lige od 1996. godine, još otkad je klub bio lociran u Seattlu, a zvao se SuperSonics. Sve to zvuči nestvarno ako se zna da je Thunder do prije svega tri godine u sezonu krenuo omjerom 3-29 – najgorim u povijesti NBA lige!

Oklahoma City će protivnika u velikom finalu saznati već možda ovog četvrtka nakon što svoju, također šestu, utakmicu odigraju Boston Celticsi i Miami Heat. Naime, Boston vodi u toj seriji 3-2 i ima prednost domaćeg parketa u utakmici broj šest.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Zapadna konferencija

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 107-99 (Durant 34k, 14s, Westbrook 25k, 8s / Parker 29k, 12a, Ducan 25k, 14s)

(Oklahoma City dobio seriju 4-2)

Vezane vijesti

Ibaki odobreno španjolsko državljanstvo

Ibaki odobreno španjolsko državljanstvo

Krilnom centru Oklahoma City Thundera Sergeu Ibaki (21), porijeklom Kongoancu, odobreno je dobivanje španjolskog državljanstva što znači da će na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika