07.06.2012. / 21:54

Autor: Hina

Koincidecija ili nešto drugo?

Veliki projekti u sjeni ostavke ministrice Holy

"Čin slanja emaila smatramo nekorektnim, nešto što ministrica Holy nije trebala napraviti. Međutim, zanimljiva je koincidencija da email koji je poslan prije tri mjeseca upravo sada postaje tema", izjavio je za Hinu predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić

Photo: Patrik Macek/Pixsell Photo: Patrik Macek/Pixsell Najveća nevladina udruga za zaštitu okoliša "Zelena akcija" smatra da nije bilo korektno od ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy da šalje predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću email s molbom da poštedi otkaza suprugu njihovog stranačkog kolege, međutim, ističe ta udruga, zanimljiva je koincidencija da email koji je poslan prije tri mjeseca, postaje tema upravo sada, kad o njenoj odluci ovise veliki projekti i kad se uvodi novi sustav gospodarenja otpadom.

"Čin slanja emaila smatramo nekorektnim, nešto što ministrica Holy nije trebala napraviti. Međutim, zanimljiva je koincidencija da email koji je poslan prije tri mjeseca upravo sada postaje tema", izjavio je za Hinu predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić i istaknuo kako je upravo sada o odluci ministrice Holy ovisilo nekoliko velikih projekata.

Naveo je gradnju hidroelektrane Ombla i trećeg bloka termoelektrane Plomin, izgradnju golf igrališta na Srđu. Također, rekao je, ministrica Holy je predlagala niz zakonskih rješenja kojima bi se u Hrvatskoj regulirao sustav gospodarenja otpadom, kao primjerice uvođenje naplate plastičnih vrećica.

"Ostavkom ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy mijenjaju se i okolnosti za realizaciju tih projekata", ističe predsjednik "Zelene akcije" Bernard Ivčić.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović prihvatio je danas ostavku ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, koja je danas poslijepodne objavila da je podnijela ostavku na svoju dužnost zbog političke štete koju je nanijela vladi svojim nepromišljenim emailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću.

HTV je jučer objavio email u kojem ministrica Holy moli predsjednika uprave HŽ-a da razmotri mogućnost zadržavanja u radnom odnosu supruge njihovog stranačkog kolege Gorana Mazije, koja je godinu dana na mjestu poslovne tajnice u uredu predsjednika HŽ-a i ima dojam da ju se veže uz političko imenovanje. Holy je zamolila Valčića da razmotri mogućnost da gospođu Heidi zadrži na nekom drugom radnom mjestu.

Vezane vijesti

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Zelena akcija u reakciji na pozitivno mišljenje Savjetodavnog stručnog povjerenstva u postupku procjene utjecaja na okoliš termoelektrane "Plomin C"… Više

Komentari

registracija
10/5/12

psyop, 07.06.12. 22:13

u sjeni sjene nalazi se ostavka rohatinskog...


registracija
11/1/10

fluid, 08.06.12. 16:35

Pa naravno da hrvatska mafija i hobotnice rade svoj posao na eliminiranju potencijalnih opasnosti po sebe u ovom jadnom sustavu,no to je njihov posao.Na ministrima je da ne upadaju u takve zamke i njihove mreže.To mogu samo istinom ,dosljednošću i odgovornošću.Kako te komponente ponajviše nedostaju hrvatskim političarima,onda ih mafija uspjeva maknuti i sa tako bizarnim "sitnicama"na kojima je i Holijeva "pala".I tko je sada tu ,u toj igri,ispao pametan i jak a tko slab i glup?Pa mafija.To i jeste način na koji mafija harangira u ovoj državi već 20 godina.Kada se na gluposti i nesposobnosti političkih glavonja,doda mito i korupcija,imamo odgovor zašto je Hrvatska tu gdje je !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika