08.06.2012. / 10:39

Autor: Deutsche Welle

Vlažni (totalitarni) san splitske vlasti?

Zabrana gay parade na - 100 godina

Rusija i dalje ograničava prava demonstriranja. Sud u Moskvi je zabranio mimohode homoseksualaca u glavnom ruskom gradu na idućih stotinu godina. Aktivisti za ljudska prava su zgroženi

Prizor iz Moskve 2009., povodom prosvjeda aktivista za prava gayevaPrizor iz Moskve 2009., povodom prosvjeda aktivista za prava gayeva'Zbog sigurnosnih razloga' u Moskvi se ne smije održavati "Gay-parada" u idućih stotinu godina, do svibnja 2112. Odgovarajuću zabranu je potvrdio vrhovni moskovski sud, izjavio je predsjednik ruskog Saveza homoseksualaca Nikolaj Aleksejev za agenciju Interfax. Aleksejev je prošle godine podnio zahtjev za 102 parade homoseksualaca u idućih stotinu godina. Najavio je da će protiv odluke suda uložiti žalbu Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu.

Moskva još nikada nije dopustila mimohod homoseksualaca. A ako su homoseksualne osobe ipak izašle na ulice redovito je bilo nasilnih napada na njih. Policija je silom rastjerivala demonstracije. Aktivisti za ljudska prava kritizirali su odluku moskovskog suda kao zastarjelu. Ali, Moskva u tomu nije usamljena. U Rusiji sve više gradova izriče zabrane "propagande homoseksualaca".

Sve ovisi o Putinu

Homoseksualci i lezbijke nisu jedini čija se prava u Rusiji sve više ograničavaju. U srijedu je ruski parlament (Duma) prihvatio promjene zakona o demonstracijama. Nova pravila predviđaju visoke novčane kazne za sudionike i organizatore nedopuštenih demonstracija. Jedna glasnogovornica povjerenice EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton kritizirala je nova pravila rekavši da ona zastrašuju građane i odvraćaju ih od političkoga angažmana te da je to u suprotnosti s ciljem "konstruktivnog dijaloga" između države i civilnog društva.

Zakon još nije stupio na snagu. Još ga mora potpisati predsjednik Vladimir Putin. On je preko svoga glasnogovornika priopćio da će preispitati zakon. Šef Odbora za ljudska prava u Kremlju Mihail Fedotov pozvao je Putina da protiv novog zakona uloži veto. On smatra da zakon ograničava pravo na okupljanje i izražavanje mišljenja koje je zajamčeno Ustavom.

Autor: Anto Janković (det,gd,dpa)

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
20/4/11

BivsiYU, 08.06.12. 11:23

U svemu sam napredan, poštujem ljudska prava i demokraciju. Poštujem savremeno ponašanje ljudi u skladu sa pravilima prirode i ljudskim zakonima.
Ali,...ali što je protivprirodno, protiv božje, izopačeno, protiv zdravog ljudskog roda mrzim i treba biti zabranjeno. Nikada nisam vidio, niti sam čuo opštenje među muškim životinjama lav sa lavom, bik sa bikom, jelen sa jelenom.....itd.
Svaka čast Rusiji, zdravoj i sportskoj naciji.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 08.06.12. 11:41

Danas je vrlo "rastezljiva" definicija protuprirodnog bluda. Ako je homoseksualizam izopacen, skoro pa bolest samo zato sto se dvije zene ili dva muskarca vole, kako ond objasnjavate jos goru bolest da ne kazem ogavno ponasanje u samoj hetero porodici. Pogledajte malo crnu kroniku, prepuna je ovakvih gnjusnih slucajeva u kojem otac siluje kcer, kada majka ubije sina, kada otac drzi zatocenu kcerku i s njom ima djecu, uciteljica napastovala maloljetnog ucenika i tome slicno.... Kada muskarac vreba na djevojcice ilil djecake i tako zadovoljava svoju nastranost, ili pedofili koji zive medu nama a izigravaju ugledne osobe i nase sugradane? Ovdje je na djelu jedno veliko licemjerje. Ono sto presucujemo i ne zelimo vidjeti u vlastitoj hetero zajednici zato jako dobro vidimo i i smeta nas sto to rade u homo zajednici. Rusija je "Ultima Thulae" na kraju svijeta i civilizacijskog ponasanja pa zato nije primjer nama vrijedan promatranja.


registracija
15/11/11

buco091, 08.06.12. 12:07

Te homoseksualne parade(osobno nisam protiv njih)po meni nisu zbog ljudskih prava, jer gdje su dozvoljene tamo su i prava istospolnih zajednica legalizirana.Pride parade su ipak po tome egzibicionistički performansi.Zar ne?


registracija
20/4/11

BivsiYU, 08.06.12. 12:08

Konstantinos,
U pravu si i naveo si još groznih primjera iz današnjeg života. Otac siluje kćerku, sin i majka vode ljubav, brat i sestra..... I to su grozne nezakonite i neprirodne stvari. Za te ljude potrebni su psihijatri i kliničko liječenje. Zato postoje psihijatri , psiholozi i ostala usmjerenja na medicini.


registracija
5/5/10

katlin, 08.06.12. 14:12

Tito je još *47 prekinuo s Rusijom, a Hrvati su ostali na istom nivou s njima. Narodi bez tolernacije i raumjevanja različitosti.


registracija
20/4/11

BivsiYU, 08.06.12. 15:30

Katlin,
Tito je bio najpametniji vladar na svijetu. Poštovao ga je svatko. I Karter i Brežnjev i svi ostali. Bio sam na njegovoj sahrani. Svi predsjednici država
došli su mu na sahranu, Karter je iz velikog poštovanja poslao majku.
Rusi su dobar i blagorodan narod, posebno ruskinje. Nataše, Ljudmile... nema im premca.
Inače, svugdje ima loših i dobrih.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 17:04

Sudac nije smisao za homo-sex šalu.
Tražili odobrenje na 102 godine, a dobili zabranu na 100 g.
Još su dobro i prošli, mogli su dobiti 102 g.


registracija
3/3/11

bljesak4, 08.06.12. 17:57

Sloboda je jedno sa istinom i životom.
Sloboda nije
raskalašeno prepuštanje sebi na volju,
nikakva prostitucija duha ni tijela.
Sloboda je bezgrješnost u djelovanju
jer te greške, prisiljavaju da ih moraš popravljati,
a to 'mortaš' ne ide uz slobodu.

Riječ Božja to kaže ovako;
1 Pt 1,16
Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet.


registracija
3/3/11

bljesak4, 08.06.12. 17:59

Osobno dao bi im zabranu
- za sva vremena !
jer prljaju, zarobljavaju,
zdrav duh Života, Istine i L.jubavi !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika