08.06.2012. / 12:45

Autor: Hina

EURO - Hrvatski novinari oprezni u prognozama

Robert Matteoni iz Sportskih novosti smatra kako bi Hrvatska s obzirom na potencijal mogla proći skupinu koja je realno jako teška, ali i da će biti veliki pothvat ukoliko prođemo u četvrtfinale

Slaven Bilić; Photo: Davor Puklavec/PIXSELL Slaven Bilić; Photo: Davor Puklavec/PIXSELL Za razliku od hrvatskih reprezentativaca koji s mnogo optimizma dočekuju nastup na Europskom prvenstvu, hrvatski novinari koji prate EURO daleko su oprezniji.

Robert Matteoni iz Sportskih novosti smatra kako bi Hrvatska s obzirom na potencijal mogla proći skupinu koja je realno jako teška, ali i da će biti veliki pothvat ukoliko prođemo u četvrtfinale.

"Prognoze su vrlo nezahvalne, ali realno bit će pothvat ukoliko prođemo skupinu," kazao je Matteoni koji smatra kako su najveći favoriti za europski tron Španjolska, Nizozemka ili Njemačka.

Njegov redakcijski kolega Dražen Antolić od hrvatske reprezentacije očekuje plasman u četvrtfinale, nada se i polufinalu, no boji se ispadanja u grupi. Za Antolića su glavni favoriti za naslov prvaka Njemačka ili Nizozemska.

S nešto više optimizma EP dočekuje Davorin Olivari iz Sportski novosti koji smatra kako će hrvatska reprezentacija pobijediti Irsku i Italiju i plasirati se u drugi krug.

"Možda sam preveliki optimist, no vjerujem kako ova momčad može daleko. Ako prođemo prvi krug bit će to jedan krasan i lijep rezultat," kazao je Olivari za kojeg je najveći kandidat za europski tron Njemačka.

Tomislav Židak iz Jutarnjeg lista misli kako bi sve više od trećeg mjesta u skupini bilo 'osmo svjetsko čudo'.

"Igramo s ekipama koje su u zadnjih šest godina bile i svjetski i europski prvaci. Premda nas Italija nije pobijedila od '42.' objektivno su oni i Španjolci ispred nas. S Ircima će također biti teško. Imaju iskusnog trenera, nešto slabije igrače, ali borbeni duh i dobru atmosferu u ekipi. Nisam siguran da je naša atmosfera dobra. Više od trećeg mjesta bilo bi 'osmo svjetsko čudo'," poručio je Židak dodavši kako će prvak Europe biti Njemačka.

Mladen Bariša iz Slobodne Dalmacije smatra kako će iz naše skupine ići dalje Španjolska i Italija, a prvak Europe će biti Njemačka jer ima kontinuitet izbornika i igrača.

Dea Režić s portala index.hr je mišljenja kako 'vatreni' mogu igrati rasterećeno protiv svakog suparnika. "Vjerujem da čak i možemo proći skupinu, no pitanje je kako će cijela ova atmosfera oko izbornika u ostavci utjecati na momčad," kazala je Režić dodavši kako se Nizozemci, Španjolci i Nijemci s pravom nadaju naslovu prvaka, a njezini favoriti su Nijemci.

Silvijo Škrlec s tportal.hr smatra kako će hrvatska vrsta jako teško proći skupinu, jer je mali broj naših igrača bio u natjecateljskoj formi, dok je većina u drugom dijelu sezone uglavnom samo trenirala ili se čak oporavljala od ozljeda.

Možda i najviše nade u hrvatsku reprezentaciju polaže Damir Tabaković s Media servisa. "Mislim da ćemo proći skupinu, a priželjkujem i medalju. Bit će teško i čupavo, no ako prođemo idemo po medalju," kazao je Tabaković dodavši kako će europski prvak biti Francuska.

"Mislim da su Španjolci i Nijemci izuzetno potrošeni i umorni. Umor će odlučiti, a bojim se kako će i liječnici biti glavni izbornici po reprezentacijama," poručio je Tabaković.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika