08.06.2012. / 13:24

Autor: Nacional.hr

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

"Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i dokaz da i u Hrvatskoj možemo kreirati vrhunsku tehnologiju namjenjenu svjetskom tržištu. Čast nam je i dodatni motiv biti izabranima u 15 najboljih od strane stručnih sudaca među stotinama prijavljenih tvrtki" rekao je Damir Sabol

Damir SobolDamir SobolTvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na SWIFT Innotribe 2012 međunarodnom natjecanju za najbolje nove tvrtke u području financija i financijskih tehnologija.

Inovativna tehnologija PhotoPay prvo je uspješno implementirana u Hrvatskoj za ERSTE banku pod nazivom Slikaj i plati, a njezin se razvoj nastavlja za europska i druga tržišta.

PhotoPay tehnologija omogućuje najlakši način plaćanja računa mobilnim telefonom. Kamera telefona usmjeri se prema papirnoj uplatnici i u roku od nekoliko sekundi iz slike uplatnice pripreme se podaci za plaćanje. Korištenje PhotoPay tehnologije znatno olakšava i 6-10 puta ubrzava plaćanje računa u aplikacijama internet bankarstva za mobilne telefone.

"Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i dokaz da i u Hrvatskoj možemo kreirati vrhunsku tehnologiju namjenjenu svjetskom tržištu. Čast nam je i dodatni motiv biti izabranima u 15 najboljih od strane stručnih sudaca među stotinama prijavljenih tvrtki" rekao je Damir Sabol, direktor tvrtke Računi.hr.

Vezane vijesti

Hrvatska tvrtka Neos educira ruske informatičare

Hrvatska tvrtka Neos educira ruske informatičare

Stručnjaci hrvatske tvrtke za projektiranje i izvedbu informacijskih sustava Neos u Moskvi su pripremili i održali edukaciju na temu Oracle Financial… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika