08.06.2012. / 13:36

Autor: Hina

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinedžada da bude "fleksibilan" i "pragmatočan" u pregovorima o nuklearnom programu svoje zemlje, objavila je novinska agencija Xinhua.

Hu JintaoHu JintaoKineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinedžada da bude "fleksibilan" i "pragmatičan" u pregovorima o nuklearnom programu svoje zemlje, objavila je novinska agencija Xinhua.

"Kina se nada da bi Iran nmogao zauzeti fleksibilno i pragmatično stajalište", rekao je Hu Jintao tijekom razgovora s predsjednikom Ahmadinedžadom u Pekingu, uoči nastavka pregovora Irana i Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Kina, nastavio je Hu, i dalje će "igrati konstruktivnu ulogu u rješavanju krize miroljubivim sredstvima".

IAEA i Teheran u petak su započeli nove pregovore kako bi se razjasnila brojna pitanja navedena u vrlo kritičnom izvješću Agencije is studenoga 2011. U Moskvi se potom 18. i 19. lipnja održavaju "šesterostrani" pregovori skupine 5+1 (SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Njemačka) s Iranom. SAD od Irana u Moskvi očekuje da poduzme "konkretne korake" kako bi svoje sugovornike uvjerio da nema namjeru proizvesti nuklearnu bombu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika