08.06.2012. / 13:52

Autor: Nacional.hr

'Mail ministrice Holy ne vidim kao pritisak na Upravu HŽ-a'

"Ali to, očito, nikome sada više nije bitno", zaključuje na kraju Valčić.

Rene Valčić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Rene Valčić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Nakon što je ministrica Mirela Holy podnijela ostavku zbog nesmotrene e-mail poruke koju je poslala čelniku Uprave HŽ-a Reneu Valčiću, oglasio se i dotični čelnik.

U priopćenju odaslanom iz HŽ-a, Valčić je opovrgnuo medijske natpise da je on sam medijima poslao spornu e-mail poruku.

"Za podatak da je e-mail postao „javno dobro" saznao sam preko telefonskog upita novinara u Službu korporativnih komunikacija HŽ Holdinga u srijedu 6. lipnja oko 14 sati". zapisao je Vlačić te informaciju da je e-mail kružio tri mjeseca nazvao 'notornom laži'.

"Da sam tu elektroničku poruku gospođe Holy smatrao bilo kakvom vrstom pritiska na rad Uprave HŽ holdinga, onda bih o tome obavijestio premijera Milanovića osobno i odmah, a ne bih je slao novinaru nakon tri mjeseca", dodaje Valčić te ističe kako je cijela stvar izišla u medije u 'specijalno osjetljivom trenutku za željezniu u kojem je nekima potrebno kompromitirati Upravu HŽ Holdinga, a kako bi se skrenula pozornost sa bitnih tema'.

"Naime, sljedeći tjedan zakazana je sjednica Nadzornog odbora HŽ Holdinga na kojoj je najavljena i nazočnost nadležnih ministara i na kojoj se treba odlučiti o Projektu restrukturiranja. On predviđa novi smjer kojim HŽ treba krenuti, a te promjene utjecat će na sindikalnu bazu dotičnog sindikalnog čelnika. Također nekima se ne sviđa ni postupak "clean starta" koji je u tijeku u HŽ-u, pa se koristi trenutak kako bi se oslabila pozicija Uprave HŽ Holdinga u tom poslu", ističe Valčić.

Na kraju dodaje kako je mail Mirele Holy doživio kao 'traženje informacije o statusu djelatnice koja je raspoređena sukladno ugovoru o radu'

"Ali to, očito, nikome sada više nije bitno", zaključuje na kraju Valčić.

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 08.06.12. 14:49

Seri Valcicu, seri! Tko to ocitava Tvoj telefon? Zasto su joj prijetili smrcu?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika