08.06.2012. / 15:11

Autor: Hina

Čović i Lagumdžija za brzu rekonstrukciju vlasti u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dogovorio se s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom da se što žurnije provede rekonstrukcija vlasti u BiH na svim razinama te su zadužili stranačke predstavnike kako bi se postigao dogovor o novoj parlamentarnoj većini, priopćeno je u petak iz HDZ-a BiH.

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dogovorio se s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom da se što žurnije provede rekonstrukcija vlasti u BiH na svim razinama te su zadužili stranačke predstavnike kako bi se postigao dogovor o novoj parlamentarnoj većini, priopćeno je u petak iz HDZ-a BiH.

"Na sastanku lidera HDZ BiH i SDP potvrđena je potreba žurne rekonstrukcije izvršne vlasti na svim razinama, te žurno intenziviranje aktivnosti na provedbi Odluke Suda za ljudska prava iz Strasbourga na način da svaki od konstitutivnih naroda bira svoje predstavnike u Predsjedništvo BiH i u domove naroda na entitetskoj i državnoj razini", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da su dužnosnici HDZ-a BiH Marinko Čavara i SDP-a BiH Nermin Nikšić zaduženi da što žurnije dogovore načela međusobne suradnje o uspostavi nove parlamentarne većine na razini Federacije BiH. Čović i Lagumdžija su usuglasili da se promjena vlasti koja bi uključivala izbacivanje Stranke demokratske akcije iz vlasti trebala provesti do kraja lipnja.

"HDZ BiH smatra kako je potrebno formirati parlamentarne većine na načelima poštivanja izborne volje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti u BiH", dodaje se u priopćenju. SDP BiH pokrenuo je proceduru izbacivanja SDA iz vlasti nakon što su predstavnici ove stranke glasovali protiv državnog proračuna.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika