08.06.2012. / 16:16

Autor: Hina

Zastupnički dom češkog parlamenta ratificirao hrvatski ugovor

Zastupnički dom češkog parlamenta u petak je, kao i prije njega Senat parlamenta, ratificirao hrvatski Ugovor o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju (EU), priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZastupnički dom češkog parlamenta u petak je, kao i prije njega Senat parlamenta, ratificirao hrvatski Ugovor o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju (EU), priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Hrvatski pristupni ugovor je na drugom čitanju prihvaćen glasovima 151 od ukupno 164 nazočna zastupnika. Usvajanjem hrvatskog pristupnog ugovora u Zastupničkom domu realiziran je drugi korak na putu do završetka procedure ratifikacije u Češkoj Republici. Gornji dom češkog parlamenta - Senat - taj je ugovor jednoglasno usvojio 25. travnja.

Završni korak u proceduri ratifikacije bit će potpis predsjednika Češke Republike Vaclava Klausa, podsjeća se u priopćenju MVEP-a. Do sada je hrvatski pristupni ugovor ratificiralo osam članica EU-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 17:17

Ne znam dali su nam učinili uslugu ili nas gurnuli u....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika