08.06.2012. / 18:13

Autor: Hina

Türk nema praksu odlaska na inauguracije

Ured slovenskog predsjednika Danila Tuerka u petak je protokolarnim razlozima i dosadašnjom praksom pojasnio njegovu odluku da se ne odazove pozivu da bude nazočan na inauguraciji novoizabranog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Danilo TürkDanilo TürkUred slovenskog predsjednika Danila Tuerka u petak je protokolarnim razlozima i dosadašnjom praksom pojasnio njegovu odluku da se ne odazove pozivu da bude nazočan na inauguraciji novoizabranog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Tuerk je poziv da prisustvuje inauguraciji u Beogradu dobio prije dva dana. U Tuerkovu kabinetu pojašnjavaju da on u pravilu ne sudjeluje na inauguracijama predsjednika drugih zemalja, te da je izuzetak do sada učinio samo u jednoj prilici, kad je prisustvovao inauguraciji Ive Josipovića kao predsjednika Hrvatske kao susjedne države.

U Tuerkovu su kabinetu inače pojasnili da su Nikolićeve javne izjave o Srebrenici i Vukovaru bile "neprimjerene". Tuerk je bio među prvim čelnicima u regiji koji je Nikoliću čestitao na izboru za predsjednika Srbije, izrazivši nadu da će se prijateljski odnosi Slovenije i Srbije, te put Srbije prema EU nastaviti.

Pri tom je u svojoj čestitci istaknuo važnost regionalne suradnje i dobrih odnosa sa susjednim državama kao vrijednosti koje su u temeljima europskog udruživanja.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika