08.06.2012. / 19:07

Autor: Hina

Habuš: Varaždin neće biti zatrpan smećem

Varaždin od sutra neće biti zatrpan smećem jer je Grad s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode našao rješenje problema, izvijestio je danas varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare u Varaždinu.

Goran HabušGoran HabušVaraždin od sutra neće biti zatrpan smećem jer je Grad s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode našao rješenje problema, izvijestio je danas varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare u Varaždinu.

"Iako je sutra trebalo stupiti na snagu rješenje Ministarstva zaštite okoliša, prema kojem se gradskoj komunalnoj tvrtki Varkom zabranjuje daljnje odvoženje i baliranje komunalnog otpada u Brezju s ministarstvom smo dogovorili da će čim Grad, odnosno Varkom, raspiše javni natječaj za tekući otpad, ministarstvo prolongirati izvršenje tog rješenja do završetka javnog natječaja“, rekao je Habuš

Natječaj spreman i može biti raspisan već sutra, a okončan za dva mjeseca, rekao je Habuš. Dodao je da je pronađeno rješenje i za balirani otpad, odnosno da je dogovoreno da će Grad ili najvjerojatnije ministarstvo raspisati natječaj za balirani otpad i odrediti tko će odraditi posao zbrinjavanja više od 100 tisuća bala nagomilanih na ulazu u grad. Naglasio je pritom da ostavka ministrice Mirele Holy neće utjecati na dogovor s ministarstvom.

Komentirajući tvrdnje da nitko ne želi varaždinski otpad, Habuš je rekao da prepiska s Općinom Davor potvrđuje da su bili voljni primiti varaždinski otpad.

"Zadnju prepisku primili smo u ponedjeljak oko 16 sati, da bi sljedeće jutro, kada je bila sjednica varaždinskog Gradskog vijeća koju smo na kraju prekinuli, dobili pismo bez dodatnog obrazloženja, kojim se cijela stvar stopira", rekao je Habuš dodavši da se može pretpostaviti „tko je u to upleo svoje prste“.

Istaknuo je da će se pred Vijećem u utorak naći prijedlog 15 vijećnika da se sklopi drugi dodatak ugovoru o interventnom odvozu i zbrinjavanju otpada radi sanacije postojeće lokacije Brezje, naglasivši da ga on smatra neprihvatljivim i štetnim za grad.

"Grupa vijećnika predložila je rješenje koje je identično onom koje je predložila T7 Grupa u posljednjem dopisu Gradu Varaždinu, rješenje koje je potpuno neprihvatljivo jer nije dobronamjerno i ide na štetu građana i pitanje je kako ga uopće tehnički i izvesti s obzirom da je ugovor pod istragom i da je pitanje na koji način se uopće može zadirati u njega i kakve bi to posljedice za sobom povuklo“, istaknuo je Habuš.

Gradonačelnik Habuš osvrnuo se i na konferenciju za novinare koju su predstavnici T7 grupe danas održali u Zagrebu, rekavši da su „prestrašni“ medijski pritisak i propaganda koje ta grupa provodi po drugim medijima.

„Miniraju se sva naša rješenja i jednostavno se želi u javnosti stvoriti osjećaj da je jedino rješenje za varaždinsko smeće ono koje nude oni, a to naravno nije istina i zapravo nas se želi ucjeniti da se bilo kakvo rješenje s njima prihvati kao spasonosno i jedino moguće“, kazao je Habuš dodavši da gradom kruže glasine i o "kupovini vijećnika da bi do toga došlo".

„Ja i moji zamjenici dobili smo mandat od gotovo 70 posto građana da riješimo problem i briga sa smećem je prije svega moja briga, a ne briga T7 grupe koja u tom slučaju gleda i štiti isključivo svoje interese, pod krinkom javnog interesa, za razliku od mene koji zastupam i štitim isključivo javni interes“, poručio je Habuš.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika