09.06.2012. / 09:05

Autor: Hina

Uloga Balkana u globaliziranom svijetu

Na skupu, koji je bio prilika za formalne i neformalne razgovore o europskim integracijama zemalja jugoistočne Europe, ministrica Pusić govorila je u okviru panela tematski vezanog uz budućnost proširenja Europske unije

Vesna Pusić sudjelovala je na forumu u SofijiVesna Pusić sudjelovala je na forumu u SofijiU današnje vrijeme, kada Europa prolazi kroz intenzivne gospodarske i institucionalne promjene, rasprava o budućnosti zapadnog Balkana ne bi smjela sići s dnevnog reda, izjavio je u petak u Sofiji bugarski ministar vanjskih poslova Nikolaj Mladenov na skupu na kojem je sudjelovala i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Na Sofia Forumu "Balkan u globaliziranom svijetu - poticanje regionalnog europskog programa", političari iz jugoistočne Europe, EU-a, SAD-a, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike raspravljali su o položaju i ulozi Balkana u globaliziranom svijetu te o integraciji regije u euroatlanske integracije.

"Bugarska je dosljedna u svojoj politici podupiranja europske budućnosti zapadnog Balkana. Kao članica EU-a i NATO-a, ima posebnu odgovornost za jačanje sigurnosti i stabilnosti regije. Pravi način da se postignu ti ciljevi jest integracija Balkana u Europu", istaknuo je bugarski minsitar.

Dodao je kako su "hrabrost i vodstvo" nužni za razvoj regije i provedbu teških, ali i nužnih reformi prema "demokratskom Balkanu".

Na skupu, koji je bio prilika za formalne i neformalne razgovore o europskim integracijama zemalja jugoistočne Europe, ministrica Pusić govorila je u okviru panela tematski vezanog uz budućnost proširenja Europske unije.

Vezane vijesti

Ovogodišnji Brown Forum o gospodarskim mogućnostima na razini općina

Ovogodišnji Brown Forum o gospodarskim mogućnostima na razini općina

"Gospodarske mogućnosti na razini općina" tema su drugog po redu Brown Foruma koji će se održati u Opatiji 2. i 3. travnja u organizaciji… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 09.06.12. 10:02

A kakvu ulogu ima Hrvatska kao balkanska clanica NATO-a u globaliziranom svijetu?


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.06.12. 12:43

Topovsko meso. Besplatna legija stranaca.


registracija
5/10/11

Dragi, 09.06.12. 16:02

Da hrvatski vojnici idu ginut za interese Amerike i njihovih multinacionalnih kompanija (tajkuna).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika