09.06.2012. / 12:48

Autor: Hina

"Ludi Irac" Keane: Isprike ostavite kod kuće

Bivši kapetan "Crvenih vragova" smatra kako je Irska dobila vrlo atraktivnu, ali i tešku skupinu. No uvjeren je kako odabranici Giovannija Trapattonija mogu šokirati svijet

ArhivaArhivaJedan je od najpoznatijih irskih nogometaša svih vremena je Roy Keane. "Ludi Irac" kako je za karijere u Manchester Unitedu prozvan, uvijek je bio ideal sugovornik za medije. Uvijek jasan i britak. Tako je i ovoga puta uputio poruku irskim reprezentativcima uoči utakmice protiv Hrvatske.

"Isprike ostavite kod kuće. Prva utakmica protiv Hrvatske najvažnija, a u preostale dva susreta u skupini trebamo tražiti iznenađenje. Hrvatska je za nas najvažnija utakmica u skupini i vjerujem kako je možemo pobijediti, a bio bi zadovoljan i neodlučenim rezultatom," kazao je Keane..

Bivši kapetan "Crvenih vragova" smatra kako je Irska dobila vrlo atraktivnu, ali i tešku skupinu. No uvjeren je kako odabranici Giovannija Trapattonija mogu šokirati svijet.

"Imamo kvalitetnog izbornika, momčad se dobro pripremila i sposobni smo prirediti senzaciju. Dečki imaju pobjednički karakter, a to može biti vrlo važno," smatra 'Keano'.

Tijekom igračke karijere Keane je u dresu Manchester Uniteda osvojio sedam naslova engleskog prvaka, četiri FA kupa, četiri Community Shielda, Ligu prvaka i Interkontinentalni kup. Sa Celticom je osvojio prvenstvo i kup, a igrao je i za Nottingham Forest. U dresu irske vrste sakupio je 67 nastupa i zabio 9 golova, a najsvjetliji trenutak doživio je na SP-u 1994. Kada se Irska preko Italije plasirala u osminu finala, gdje je ispala od Nizozemske.

"Naš narod se želi osjećati dobro kao tih godina. Igrači im moraju pružiti taj osjećaj," zaključio je Keane koji će na EP-u zajedno s Patrickom Vieirom biti jedan od komentatora tv kuće ITV

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika