09.06.2012. / 17:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Split Pride

Uspješno građansko okupljanje

U povorci, u kojoj je prema policijskoj procjeni oko 450 sudionika, su i mnogi predstavnici javnog i političkog života Hrvatske - ministrica Vesna Pusić, ministri Ranko Ostojić, Predrag Matić, Arsen Bauk, Ivan Vrdoljak, zatim Predrag Matvejević, Zoran Pusić, Nenad Puhovski, Zlatko Gall, Viktor Ivančić, Ante Tomić, Jurica Pavičić, Drago Pilsel i drugi

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Današnji, drugi Split Pride prošao je bez izgreda i većina sudionika se razišla, doznaje se od policije.

Do 15,40 sati privedeno je 40 osoba zbog manjih prekršaja, ponajviše po Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o javnom redu i miru. "Ne bilježimo događaje koji se dovode u vezu sa sigurnošću sudionika Split Pridea 2012. i građana Splita", kazao je Paško Ugrina iz PU splitsko-dalmatinske.

Nakon završetka Split Pridea policija je otpratila organizatore i dio sudionika.

Današnjim osiguranjem bio je zadovoljan načelnik policijske uprave Ivica Tolušić koji je novinarima izjavio da je očekivao ovako mirnu situaciju. "Više sam nego zadovoljan. Nikakvih incidenata nije bilo. Nema ozlijeđenih i to je najvažnije. Sve je prošlo kako smo i očekivali", kazao je.

Ovogodišnji Split Pride osiguravalo je 900 policajaca iz splitsko-dalmatinske i susjednih policijskih uprava među kojima je bio i Interventni vod, a iz zraka im je potporu pružao helikopter. Policija je ove godine suzila prostor građanima koji su za promatranje povorke na raspolaganju osim jednog dijela Rive imali užu šetnicu uz južni dio, dok je zaštićena zona u kojoj se nalazila povorka gay pridea bila šira nego inače.

'Policija postupila prema Ustavu'

Sanja Juras zahvalila je svima što su došli na Split Pride te je aktivistima rekla da imaju organiziran prijevoz do kuće, ali i da skinu vidljiva obilježja Pridea dok se budu kretali gradom.

Sudionike današnjeg Split Pridea na izlasku iz Marmontove ulice dočekala je prazna Riva gdje je prostor za njihov prolazak zaštićen željeznom ogradom.

Povorka je mirno i bez izgreda došla do Rive. Tek izvan ograde 50-ak metara na Rivi se okupilo stotinjak građana koji su odvojeni željeznom ogradom od Rive, a njihov pristup Rivi štitio je veliki broj policajaca.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbacio je primjedbe da se umiješao u ingerencije lokalne samouprave, jer se Split Pride održava na Rivi, a ne na Prokurativama kao što je naknadno bila odredila gradska vlast.

"Onima koji tako govore preporučam da pogledaju Ustav RH i zakone i siguran sam da je policija postupila po Ustavu i zakonima RH", rekao je Ostojić.

Želimo biti jednaki pred zakonom

Na Rivu je postavljena mala bina na kojoj će se održavati program.

"Došli smo ovdje pokazati da želimo biti jednake i jednaki pred zakonom bez obzira na naše različitosti. Došli smo slaviti pravo da budemo ono što jesmo. Nema dileme o tome je li Pride Splitu potreban ili ne", rekla je Sanja Juras iz Kontre, dok je Mirjana Kučer kazala kako nema sumnje da je Splitu potreban Pride.

U povorci, u kojoj je prema policijskoj procjeni oko 450 sudionika, su i mnogi predstavnici javnog i političkog života Hrvatske - ministrica Vesna Pusić, ministri Ranko Ostojić, Predrag Matić, Arsen Bauk, Ivan Vrdoljak, zatim Predrag Matvejević, Zoran Pusić, Nenad Puhovski, Zlatko Gall, Viktor Ivančić, Ante Tomić, Jurica Pavičić, Drago Pilsel i drugi.

Svi smo mi pederi

Boris Dežulović za crol.hr: 'Ovdje sam jer naprosto moram biti - to je stvar elementarne građanske pristojnosti. Svakom pederu je dužnost biti tu jer pederi smo svi. I oni iza policijskog kordona, samo što to još ne znaju. Jer, biti peder ne znači samo voljeti isti spol već biti ugrožena manjina. Svi smo ugrožena manjina, ali ovi iza ograde to još ne znaju'. Na pitanje je li ga strah, Dežulović je odgovorio kako ga nije strah jer je navikao biti peder cijeli život.

Predrag Matvejević je uoči polaska povorke rekao kako su u povijesti čovječanstva mnogi geniji bili homoseksualci, a spomenuo je Michelangela, Leonarda da Vincija i Čajkovskog. "Vrlo sam nezadovoljan neredima na prošlogodišnjoj gay paradi koja se dogodila zbog nedostatka građanske kulture u Splitu, a koji ima tisućljetnu kulturu", rekao je Matvejević.

Drago Pilsel je istaknuo kako je nazočnost nekoliko ministara u gay povorci "moćna poruka". "Dobro je da su ministri došli i da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić podigao sigurnosne mjere", rekao je Pilsel.

Kerum je trebao doći

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELLPilsel je istaknuo i da je gradonačelnik Splita Željko Kerum trebao doći. "Trebao je doći reći: ja se s vama ne slažem, ali ja sam gradonačelnik domaćina i došao sam vas pozdravit", rekao je Pilsel dodavši da bi takva Kerumova gesta bila iznimno važna.

Koordinatorica udruge "Domine" Mirjana Kučer je izvijestila i kako su sudionici današnjeg Split Pridea došli i iz ostalih hrvatskih gradova, ali ih ima i iz drugih zemalja, iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Srbije, Nizozemske, Australije, Njemačke i SAD-a.

Koordinatorica lezbijske grupe "Kontra" Sanja Juras je istaknula kako je "jako pozitivno" što su tu i ministri iz hrvatske Vlade. "Mi očekujemo da se kroz promjenu Obiteljskog zakona uvedu odredbe koje ne bi diskiminirale istospolne zajednice u Hrvatskoj", rekla je Juras. Po njenim riječima Split je kroz gay povorke postao simbol borbe za ljudska prava.

Sudionici povorke nosili su mnoštvo transparenata, među ostalim "Moj partner je moja obitelj", "Jednaki pred zakonom", "Različite ljubavi, jedanka prava", "Riva je moj dnevni boravak", "I pederi su radnici", "I mi plaćamo porez", "Došlo vrijeme da se cure žene", i td.

Ne možete derogirati ustav

U povorci su bili i ministri Ivan Vrdoljak, Vesna Pusić i Arsen Bauk.

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL "Bila sam nekoliko puta na Zagreb Prideu, nitko nas nije posebno zvao, to je stvar stava i svjetonazora. Došli smo stati u obranu hrvatskih zakona, kako bimo se borili protiv nasilja i kako bismo upozorili da svatko u Hrvatskoj ima pravo biti ono što jest bez ikakve diskriminacije", kazala je ministrica Pusić.

Svojevrsna najava Split Pridea dogodila se pod okriljem noći u režiji 'mlade splitske inteligencije', koji su postavili zastavu duginih boja na Gripama.

"Mi, mlada splitska inteligencija, smatramo kako je nedopustivo da se poistovjećuje vlastito mišljenje predstavnika ma koje političke stranke, ma koje inicijative sa željama i voljom svih stanovnika ovog grada. Kao što vidite, ima nas koji mislimo da je vrijeme za obnovu splitskog slobodnog duha, odnosno kojima je dosta skrivanja trenutne političke vlasti od vlastitih građana, a u ovom slučaju vlastitih građana LGBT orijentacije, iza cirkusantskih dosjetki i sramotnih zabrana. Stoga smo upravo u ulici Slobode koja je ime dobila davno prije no što je dobila gradsku vlast koja zabranjuje postavljanje zastave koja slavi ljepotu različitosti postavili jednu takvu zastavu. Pozivamo sve Splićane i goste Splita kojima je stalo do ljudskih prava, dođite na ovogodišnji Pride i podržite jednakost svih građana Hrvatske! Različiti, a Splićani!", poručili su u priopćenju.

Vezane vijesti

Hrvatska se civilizirala

Hrvatska se civilizirala

"Hrvatska se civilizira", naslov je komentara u online izdanju berlinskog Tageszeitunga (taz), u kojemu se navodi da je subotnjim mirnim Split… Više

Komentari

registracija
1/4/07

ulomax, 09.06.12. 14:04

dosta vas je vise


registracija
29/11/09

Ivis, 09.06.12. 14:39

Stiti ih veca vatrena moc, nego Hrvatsku na pocetku rata!


registracija
6/1/12

UnDeR, 09.06.12. 14:41

' Inge Koludrović Tomić i Mirko Petrić, zatim Lovre Rumora, član Zelenih Dalmacije, Mladen Badovinac iz TBF-a, Predrag Matvejević, Zoja Odak, Nenad Puhovski, Zlatko Gall, Rajko Grlić, Jurica Pavičić, Ante Tomić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, a dolazak su najavili i Mladež SDP-a te splitski HNS.'
....
Sve vrli boljševici i korisnici oficirskih stanova, naučili parazitirati nad državnim proračunom, a sirotinja nek gladuje, jednom riječju stoka...


registracija
10/2/12

Hazu, 09.06.12. 14:47

Tvoj djed je peder i bolesnik novinarčiću.
gay je bolestna pojava i treba im liečenje ,ali ne bojte se,neće se nakotiti ta vrsta u Nezavisnoj,mnogi imaju zle planove,neće proći


registracija
8/7/09

bankar, 09.06.12. 14:52

split je 70% gay


registracija
1/3/11

Laudate, 09.06.12. 15:37

Novinaru Nacionala je očigledno krivo što parada nemorala protiče u redu i počinje produkcija članaka s ciljem provociranja.

Bravo Splićani, nedajte se isprovocirati.
Poslije svakog oblaka dolazi sunce.


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.06.12. 15:45

Prošle godine su na Splitskom Prideu nošeni transparenti "Dogodine u Beogradu" a neki su bili obučeni i u Titine pionire. Jasan je tu regionalni i jugonostagičarski zadah. Ne iznenađuje podrška lijeve vlade očigledno lijevoj - istomišljeničkoj, povorci.

Zanima me, da se kojim slučajem u povorci pojavi netko s ustaškom kapom - u radikalnijem obliku izražavanja političkog stava, ili da netko obuče Thompsonovu majicu - u light obliku, bili odjednom iz povorke izvlačili političke konotacije, koje trenutno izostaju, iako postoje?


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.06.12. 17:57

Dok brod tone (Titanik) muzika svira, a parada prolazi.
Genijalno. Prava svih nas na preživljavanje su ugrožena, a mi se djelimo na lijeve i desne, ispravne i krive, plavooke i smeđoke, itd. Tko je gledao zadnju emisiju Petog dana ove sezone, shvatiti će.
scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 18:02

Jer, biti peder ne znači samo voljeti isti spol već biti ugrožena manjina. Svi smo ugrožena manjina, ali ovi iza ograde to još ne znaju'. Na pitanje je li ga strah, Dežulović je odgovorio kako ga nije strah jer je navikao biti peder cijeli život.
--------------------------------------------------------
Kako sitna prodana duše zamagljuje
svoju izdaju
istine, života i ljubavi, časti do same ljudskosti.
Jer peder
to je je onaj koji voli staviti istom spolu jezik u
u usta, i onu stvar bu dupe, a ne ugrožena manjina.
I nismo svi pederi, sitna prodana duša
već si to ti, i tvoje kolege, svi koji ste se prodali.
Split vam to neće oprostiti !!


registracija
24/7/11

mrvek, 09.06.12. 18:20

al su se uskokodakali ovi latentni homići. Zna se koji su.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.06.12. 18:27

Bravo Splićani, bravo policija.
Sve je dobro završilo i svi dobronamjerni mogu odahnuti.

Svima je sve malo jasnije, ali žalosno jer započela je još jedna podjela u društvu.
Do sada smo imali:
ustaše-partizani
komunisti - i oni koji to nisu
a sada ćemo imati
homo-sex fanovi - većina naroda

Sramotno i jadno. I ovaj puta kao proteklih 60 godina dio dodvorničkih političara stranim moćnicima i novinara ulizica idu kontra volje naroda.

Dio naših političara i novinara ne shvaća da propagirati prava homo-sex pojedinaca ne znači nužno gaziti po svojim vrijednostima i tradiciji.
Neka pogledaju kako to rade Židovi.

Tamo je homo-sex fan OK ali je istovremeno vjeronauk obvezan u školama, trgovine ne rade subotom, itd. itd.
Čuvaju svoju tradiciju a ne kao naši skorojevići od novinara i političara.


registracija
24/3/10

bagsy, 09.06.12. 18:54

kad pederi marširaju štiti ih policija,kad radnici jadrankamena marširaju,hapsi ih policija.
Iz ove perspektive gay zajednica traži veća prava?
Sat helikoptera koji je letuckao iznad splita košta 3000+ eura,sigurno ne bi letio da spasi nekom život,jer je to preskupo.
Dakle bolje biti peder nego radnik,vidim da smo usvojili 'europske' vrijednosti i standarde.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 09.06.12. 19:03

Kako novinar nabroja, ovo je bilo usjesno politicko okupljanje i nesto malo pedera s njima... hahahaha


registracija
24/7/11

mrvek, 09.06.12. 19:13

zanimljivo je kako vi svi mislite da ste normalniji od njih. Malo sutra. Ja bi prije pustio homića na konak i nahranio ga dok Hazua smrada, Laudatea sveca i još neke, ne bi ni da mi umiru pod nogama.


registracija
6/4/12

elem, 09.06.12. 19:35

Naravno da je skup prošao bez većih izgreda. Naime, potencijalni izgrednici su ipak ostali ovdje komentirati tj. napadati a braco i seka su na odmoru od silnih poslova.
A što se tiče oficirskih stanova, da samo to nisu korisnici onih oficirskih stanova prije 90, već novokomponiranih oficirčića a stanovi koji su uglavnom ukradeni od pravih vlasnika.


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 19:41

Neka mi Laudetei Hazu oproste što reagiram na ovu ispraznu provokaciju.
Ačo mrvek, moram ti reči da barem mene nisi iznenadio. Koliko se dade isčitatiiz tvoje ispraznosti, ti bi jomoću iz iste ljubaci dao i da ti ga popušo, i ako treba da te nategne, dakako iz čiste ljubavi.
Hazu i Laudate, još jednom, oprostite mi ćšto sam reagirao na sramotnu ispraznost koju ovaj mrvek neprekidno rasipa oo ovom forumu !
mrvek
menoi je napr. nemoguće
da umirem tebi pod nogama
jer ja sa homoseksualkcima ni za stol !

Živ ti bio sve do smrti svoje !


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 19:47

Bože, koliko grašaka, zbog slaba svijetla u sobi;
ponovimo sve;

Neka mi Laudete i Hazu oproste
što reagiram na ovu ispraznu provokaciju.
Ali 'mrvek', moram ti reči
da barem mene nisi iznenadio.
Koliko se dade isčitati iz tvoje ispraznosti,
ti bi homoćum
iz čiste ljubavi dakako
dao i da ti ga popušo,
i ako treba da te nategne,
opet, iz iz čiste ljubavi dakako.
.
Hazu i Laudate, još jednom,
oprostite mi
što sam reagirao na sramotnu ispraznost
koju ovaj mrvek neprekidno rasipa oo ovom forumu !

I još nešto tebi mrvek
meni je napr. nemoguće
da umirem tebi pod nogama
jer ja sa homoseksualcima
nikada ni za stol !

Živ ti bio sve do smrti svoje !


registracija
12/1/11

siziff, 09.06.12. 19:55

Dali su bili postavljeni štandovi sa vazeljin i drugim simpatičnim pomagalima (??), kako bi Rumkegrad zaradio koju kunicu ?


registracija
6/4/12

elem, 09.06.12. 19:56

Mrvek je u pravu. Radije za stol sjesti sa nekim istospolno orijentiranim jer su to uglavnom miroljubivi, kulturni za razliku od nekih ovdje.
Iako po svom svjetonazoru nisam pobornik istospolnih zajednica.


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 20:27

Ono što neprekidno izaziva i vrijeđa zdrav razum.
Jeste da vlast i novinari, neprekidno pričaju;

1.- o paradi kao o paradi ponosu,
umjesto o paradi sramotnih,
Bogui ljudia mrskih strasti

2 - o mržnji prema homoseksualcima
umjesto nagomilanoj odvratnosti
koju homoseksualnost izaziva kod čovjeka heteroseksualna !

Ne pričaju o;
- lažljivosti koju homoseksualnost jeste

- zarobljeništvu koje homoseksualnost jeste

- životnoj neplodnosti koju homoseksualnost jeste

- o drskom, nasilnom, odvratnom pokušaju
da sebe i svoju sramotnu, zarobljavajuću, životom neplodnu strast,
izjednače sa heteroseksualnošću,

- da uzme unesrećenu heteroseksualnu dječicu i da ih izlože svom odvratnom lažljivom homoseksualnom nagonu,

- da tako vrše strahotno nasiljeda im dopuštaju da im varaju zdrave instinkte života, koje imaju
u svojim heteroseksualnim genima.

To izaziva narod, u toku je nasilje nad zdravim duhom istine, života, ljubavi
NASILJE JE U TOKU
zašto se pravite slijepi, zašto narod ludim činite !!


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 20:29

Jer Homoseksualnošću zarobljena bića,
to su, pogledajmo mirno to prijatelji:

pod.1.
Životom potpuno neplodna bića
(kod heteroseksualaka, neplodnost je izuzetak, koji opravdava pravilo,
kod homoseksualaca to je pravilo, bez izuzetaka )

U našem ljudskom svijetu,
začeće novog života je uvijek heteroseksualno, uvijek sjedinjenje muško-ženske jajne ili spolne ćelije, uvijek dakle heteroseksualno

pod.2.
Nikada se homoseksualac rodio nije,
niti ikada roditi će se
(dijete je uvijek heteroseksualno ili uvijek plod je zsjedinjenja muško žensko jajne ili spolne ćelije)

pod.3.
nikada homoseksualac nikoga rodio nije,
niti to ikada moći će.
( veze ''M-M'' ili, ''Ž-Ž'', ili heteroseksualne veze Životom su potpuno neplodne.)
Heteroseksualna neplodnost je izuzetak koji potvrđuje pravilo,
kod homoseksualaca to je pravilo, bez izuzetaka)

pod.4.
Muški homoseksualci,
moraju, pročitali ste dobro, ''moraju''
kupiti žensku maternicu, neke unesrećene žene,
i žensko jajašce(svejedno njima čije)
da bi izvan ljubavi,
u epruveti začeli dijete,
pa ga kao začetog - heteroseksualna,
izložili svojoj homoseksualnosti nastranosti,
varajući sve zdrave instinkte u njegovim heteroseksualnim genima

pod5.
sličnu gadost ili nasilje nad zdravim životom
čine i ženski homoseksualci,
koji moraju kupiti mušku spolnu ćeliju, itd,itd,itd.

Uf Bože, gadi mi se već dok pričam o tome

Zato zaustaviti ću se i reći;
svima vama koji vole zdrav duh života istine i ljubavi.

Nikada ne idite na krvi tijelo,
ta nisu oni krivi za svoju homoseksualnost,
ali uvijek,
pročitali ste dobro ''uvijek''
idite:
riječju na riječ
mišlju na misao.
opisom na opis
spoznajom na spoznaju
tih bića koja su strahotno snagom
zarobljenici sramotnih životom neplodnih strasti .

Ponovim to;
Uvijek prijatelji,
u obranu istine,. ljubavi, života samoga !
i uvijek;
- Krista slavimo !!


Homoseksualnost, ili
pogledajmo mirno to prijatelji:

pod.1.
Životom potpuno neplodna bića
(kod heteroseksualaka, neplodnost je izuzetak, koji opravdava pravilo, kod homoseksualaca to je pravilo, bez izuzetaka )
U našem ljudskom svijetu,
začeće novog života je uvijek heteroseksualno, uvijek sjedinjenje muško-ženske
jajne ili spolne ćelije,
uvijek dakle heteroseksualno

pod.2.
Nikada se homoseksualac rodio nije,
niti ikada roditi će se
(dijete je uvijek heteroseksualno začeće)

pod.3.
nikada homoseksualac nikoga rodio nije,
niti to ikada moći će.
( veze ''M-M'' ili, ''Ž-Ž'', ili heteroseksualne veze Životom su potpuno neplodne.)

pod.4.
Muški homoseksualci,
moraju, pročitali ste dobro, ''moraju''
kupiti žensku maternicu, neke unesrećene žene,
i žensko jajašce(svejedno njima čije)
da bi izvan ljubavi,
u epruveti začeli dijete,
pa ga kao začetog heteroseksualka,
izložili svom homoseksualnom utjecaju,
varajući mu sve zdrave instinkte
u njegovim heteroseksualnim genima.

pod5.
sličnu gadost ili nasilje nad zdravim životom
čine i ženski homoseksualci,
koji moraju kupiti mušku spolnu ćeliju, itd,itd,itd.

Uf Bože, gadi mi se dok pričam o tim stvorenjima.
Zato zaustaviti ću se i reći svima vama
koji volite zdrav duh života istine i ljubavi.

Nikada ne idite na krvi tijelo,
ta nisu oni krivi za svoju homoseksualnost,
ali uvijek, pročitali ste dobro ''uvijek''
idite:
riječju na riječ
mišlju na misao.
opisom na opis
spoznajom na spoznaju
tih bića koja su strahotno snagom zarobljenici sramotnih životom neplodnih strasti .

Ponovim to;
Uvijek prijatelji,
u obranu istine,. ljubavi, života samoga !
Krista slavimo !!


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 20:36

I zaključno,
razum nam kaže,
da se homoseksualac
razvija iz začetog heteroseksualca.
(u ljudskom svijetu začeće je uvijek heteroseksualno, uvijek sjedinjnje muško-ženske jajne ili spolne ćelije)

Drugim riječima homoseksualac,
je nerazvijeni ili u svom raztvoju sprijčeni,
nekom silom u razvoju
zaustavljeniheteroseksualac.

Imate li sluha,
razum neporecivo ukazuje
da jehomoseksualac
samo i jedino
nerazvijeni heteroseksualac !!
Kako tu istinu razumom poreći !!


registracija
27/12/06

Skipp, 09.06.12. 20:37

Homoseksualnost je stanje koje se stječe rođenjem i koje ne bira osobu a niti osoba bira stanje. vo. Neko se rodi homo, netko lezbo, netko hrvat netko srbin netko Zvonko netko Hazu, netko Bljesak 4. Oni ranije navedeni nemaju mogućnost promijeniti svoj svjetonazor, ali nabrojena trojica su imali ali je voljno nisu iskoristili i neuronske veze su im ovapnile. Pederi su stoga oni, jer peder je voljno stanje duha a ne seksualna orijentacija!.


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 20:40

Uh Bože,
opet se dupliralo,
nenamjrno naravno.
Neka mi se to oprosti !


registracija
27/12/06

Skipp, 09.06.12. 20:40

Uh dok sam ovo pisao Bljesak je pao u religijski zanos i na sva usta hvali Gospoda i ne bi li oprao grijeh požude prema istom spolu koju kao podla guja podiže glavu ...no znate već koju...Bljesak ...jel se i bičujete?


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.06.12. 20:42

Čujem da nas je to stajalo samo milion kuna.


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 20:45

Homoseksualnost je stanje koje se stječe rođenjem i koje ne bira osobu a niti osoba bira stanje.
-----------------------------------
Užas !
Jer neporeciva je istina da je u našem ljudskom svijetu, začeće uvijek hetroseksualno.
Ali uvijek!
pa i homoseksuali moraju da bi dobili dijete začeti, naravno na nakardan način dijete kao heterosekualca.
Drugim riječima;
nikada se homoseksualac rodio nije
niti se može ikada roditi.


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 21:17

Piao sam,;
Imate li sluha,
razum neporecivo ukazuje
da je homoseksualac,
samo i jedino
- nerazvijeni heteroseksualac !!

Kako tu istinu razumom poreći !!
----------------------------------------------
I nijedan od veleumnih hiomoseksualaca
ili navodnih branioca
tih sramotnih beživotnih, lažljivih agresivnih, iskrivljenih strasti, ne spije to poreći !
a dade se uočiti, po njihovom pripadniku
veleumnom mrvek-u
da vole pluvati ili riječju mastubirati !


registracija
1/3/11

Laudate, 09.06.12. 21:22

Možda sam propustio i nisam primijetio no volio bih da su novinari objektivno informirali a to znači jedno pitanje i zatraže odgovor od ovih u paradi i od građana koji promatraju, pa drugo na isti način itd....

Ovako dobijemo mišljenje samo jedne strane koja smatra da je u pravu i ne dozvolja drugoj imati svoje s kojim se ne slaže, a ako ga ima tada ju proglašava fašističkom.
Ako netko ne zna uprava ta metoda čisti ovovremeni fašizam.

U vremenu laži onaj tko govori istinu nije popularan, ali... ali... .svatko bira za sebe kojim će putem ići.

Neki puta se čist' onak pitam gdje su oni silni skorojevići od prije 30-tak i više godina što su nam prodavali tadašnje obrasce ponašanje.
Imena su druga ali je retorika u novinama i televiziji ista nekad i danas.

O tempora o mores - rekli bi stari Latini, ili bi možda rekli Onore mutant mores - časti mijenjaju običaje.
A ja bih dodao "mrvice vlasti" jer "čast" je nešto što skorojevići nemaju.


registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 22:47

Bravo administrator!
Za poštovanje !


registracija
24/7/11

mrvek, 09.06.12. 22:53

administrator također bravo jer se ovo malo otelo kontroli.


registracija
27/8/09

Lujo1, 09.06.12. 23:13

Dobro je kaj su Spličani ignorirali ovu paradu bolesti i srama, paradu nasilnih bolesnika koji idu od grada do grada nepozvani i zlostavljaju stanovnike svojom bolešću umjesto da si potraže pomoć kod psihijatra.
Koliko moraš biti bolestan i nasilan da dođeš nepozvan nekome u goste i na sav glas vičeš: "Ja sam peder!"
Pa ko ti brani - budi peder jadniče, ali daj nas pusti na miru s tom tvojom boleštinom i nemoj našoj djeci govoriti kak je na ponos i diku nekome kaj je peder.
Bolestan si i to je to i odi psihijatru.
Svatko ko je odo bril trošenje proračunskog novca na osiguranju ove nasilne i bolesne skupine to je napravil ilegalno mimo volje i odobrenja građana RH!


registracija
27/8/09

Lujo1, 09.06.12. 23:17

31.05.2012. u 23:59h Larissa je napisao/la:
Tzv. "homofobi" (naziv potpuno neispravan terminološki i značenjem) imaju osjećaj gađenja, a ne straha.
Homofobija je sklepani naziv od strane homoseksualnih udruga gdje se potpuno progrešno i namjerno koristi riječ fobija da bi se pokušalo i na taj način diskreditirati one druge,normalne i zdrave pojedince koji imaju osjećaj odbojnosti i svijest o nakaznosti pojavnosti koje organizira samo jedan mali dio homoseksualne zajednice u vidu nekakvih povorki ponosa.
Većina homoseksualaca su normalni, prosječni ljudi koji svoju intimu drže za sebe kao i većina heteroseksualaca, integrirani u društvo i zajednicu u kojoj žive.
31.05.2012. u 23:56h Larissa je napisao/la:
Homoseksualnost je kompleks manje spolne vrijednosti. Homoseksualci imaju infantilno viđenje sebe, prisutna je tzv. lomljiva identifikacija, najčešće i loša slika oca. Sebe vide kao žrtve što im je zajedničko sa drugim ljudima s emocionalnim neurotskim problemima. Zbog zaostalost u predpubertetu i manjka muškog samopouzdanja ne mogu osjetiti pravu privlačnost prema ženama. Mladić se osjeća manje vrijedan u odnosu na svoje vršnjake, sklon se strastveno diviti i idolizirati vršnjake, a takve su čežnje u predpubertetu lagano erotizirane. Zbog zaostalosti u predpubertetu često je infantilno samosažaljenje - ''''jadan ja'''' jer je autodramatiziranje karakteristično za egocentrično djete u predpubertetu. Jedan od faza sažaljenja obilježena je buntom, bijesom, protestom, sklonošću osveti…
Dakle, homoseksualnost je poremećaj mentalne zaostalosti u procesu psihičke tranzicije od djetinjstva prema seksualnom razdoblju, a poremećaj se reflektira buđenjem seksualnog kompleksa i, kasnije, sve više u obrascu asocijalnog sukoba s okolinom.


registracija
29/11/09

Ivis, 09.06.12. 23:29

Mudrac Dezulo vec jo oprobao sjesti na "kolcic" i sad misli pridobiti one sa vanjske strane zice. Ostani sa pederima i ne smetaj nama! Sklonosti mogu biti i lose. Vazno da se On Dezulo osjeca dobro!!!!


registracija
23/1/12

miki2, 10.06.12. 00:38

a šta su ti splicani toliko bisni na te pedere. pa vec odavno niste dalmosi nego ste grad okupiran od bosancerosa i vlaja. a od nekad je poznato ono, "sta radi fata između muje i hase, - smeta.
zato otvorite dusu i priznajte, peder sam, a ne pokusavat tolikom galamom nas zavaravati!


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 08:02

Homo-sex fanovi se pozivaju na svoje pravo da zastupaju i promoviraju vlastitu seksualnu preferenciju.
Da li i većina ima pravo zastupati svoju?

Homo-sex fanovi stav većina koji im ne kovergira naziva fašističkim?
Da li većina stav i metode homo-sex fanova smije nazvati fašističkim?

Homo-sex fanovi iskazano neslaganje većine nazivaju mržnjom.
Da li većina smije ovaj medijski pritisak nazvati pravim imenom "mentalno silovanje" i "medijsko nasilje"?

Homo-sex fanovi ignoriraju volju većina koja kaže budite homo-sex fanovi, ali ne želimo reklamiranje na ulici.
Da li to daje pravo većini da ignorira njih kao što su to napravili Splićani jučer?

A tko ima volje neka sadašnju situaciju sa svim metodama i vokabularom medija usporedi sa onom od prije 30 ili 40 godina i apstrahira "----izam" dobit će pravu sliku o čemu se radi.

Još je ovaj narod i normalan koliko ga "mentalno siluju" svakih 20 godina sa novim obrascima ponašanja.


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 08:53

Možda bi LGBT fanovi trebali narodu objasnit što znači ta skraćenica.
Pokušat ću ja a neka me ispravi onaj tko zna više.

L - žena vodi ljubav sa ženom
G- muškarac vodi ljubav s muškarcem
B - vode ljubav sa oba spola i muškim i ženskim
T - izgledaju kao muško, a ustvari su ženko i obrnuto

I sada na kraju njihov zaključak "Isti smo kao vi" - E pa niste.

Isti niste. Nitko vas ne dira, živite svoj život ali isti nismo


registracija
24/7/11

mrvek, 10.06.12. 11:40

laudate
ako im poručuješ da žive svoj život i da nisu isti kao mi, zašto toliko komentiraš i toliko se uzbuđuješ? Ili si licemjeran pa to ustvari i ne misliš ili si stvarno latentan pa ovim stavovima pokušavaš dokazati kako nisi? Tvoji komentari su toliko različiti od tvojih drugih da se čovjek pita jesi li ti šizofrenik. Daj pročitaj sve što si dosad pisao pa nam sam reci, možda se ja varam.


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 12:52

@mrvek
komentiram jer mi smeta medijsko nasilje.

I prije poplave natpisa zadnjih par godina znao sam i znam ljude koji su homoseksualci i uvijek sam ih poštovao kao osobe i njihov izbor načina života iako mi se ne sviđa ali oni ni mi ga ni na koji način nisu gurali pod nos.

Ovo sa paradama je upravo to. Guranje pod nos popraćeno s optužbama za ni manje ni više nego fašizam.

Postavljaju se u ulogu žrtve a zatim traže pravo na usvajanje djece.
Biseksualne osobe, transeksualne osobe. Pa narod ništa ne zna o tome, a Sabor kojem je dužnost čuvati vrijednosti i tradiciju naroda trebao bi donijeti odluku da oni mogu usvajati djecu.

To je toliko složena problematika sa dalekosežnim posljedicama po društvo a svaka ozbiljna rasprava se sabotira optužbom za fašizam.

Eto protiv toga sam. To je medijsko nasilje nad narodom.

Zato hvala Splitu što je nenasilnom metodom tj ignoriranjem odgovorio na medijsko medijsko i mentalno nasilje.


registracija
3/3/11

bljesak4, 10.06.12. 13:48

Bravo Laudate
Po običaju si trezenjo, razumno smireno ukazao na samu bit. Nije dobro što sam juće dozvolio sebi gubitak kontrole, iako Bog moje i tvoije vjere, čovjeku ništa ne brani,
na izvjesan način, kazujuć mu,
- Odaberi i svojim odabirom sam sebe odredi.

Žao mi danas što je prebrisana ona prljavost od juče,
jer homoseksualne duše umije samo vrijeđanjem
da odgovore na argumntirano razmišljanje.

Tebi se direktno obraćam, iako te ne poznajem,
jer razumnih duhom isijavaš,
a i zato što više neću komentirati na ovom portalu,
pa ni na bilo kojem drugom..
Posvuida je puno homoseksualnošću zaraženih duhova, koji su dušu i misao prodali nečasivom.
meni je to nagomilana odvtratnost.

Zabranio sam sebi komentiranje, jer kao na istinu, moram
ukazati na misao;

Mudr 13,1
Po naravi su glupi svi ljudi koji ne upoznaše Boga,
oni koji iz vidljivih ljepota
ne mogu spoznati onoga koji jest -
nisu kadri prepoznati umjetnika po djelima njegovim;

pa tek potom na misao;

Rim;1,
25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju,
častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja,
koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.
26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima:
njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim,
27 a tako su i muškarci
napustili naravno općenje sa ženom
i raspalili se pohotom jedni za drugima
te muškarci s muškarcima sramotno čine
i sami na sebi primaju
zasluženu plaću svoga zastranjenja.

Sve to da bih doslovce
kao prodane i plitkopumne duše
prikazao sve one koji na bilo kakav način
ustaju o obranu homoseksualnosti,
koja je ''duhovna kuga'' ovog vremena,
doslovce Božja kazna za nagomilsnu nevjeru na zemlji.

Ovo nije bijeg, ovo je povlačenje u svoj mir,
jer zadatak koji me očekuje traži doslovce čitava mene.
Ogromna i nesalomljiva je moja vjera da ću uspijeti
i tada to će odjeknuti.
a do tada, kao uostalom i uvijek;
Krista slavimo !


registracija
15/8/09

vergilia, 10.06.12. 13:58

Kronični homofobi s ogromnom strašću koriste svaku priliku istresati u svojim komentarima homofeobne floskule! Naravno da homo polulacija nikad nije rekla da su "isti" s hetero polulacijom. Dapače, različiti su ( netko voli reći - drugačiji) jer imaju drugačije seksualno opredjeljenje. I upravo zbog te različitosti većinska hetero populacija, na našim prostorima (usput ili naročito) pripadnici katoličke religije uskraćuju homo populaciji prava koja licemjerno samo sebi priznaju. TO nepriznavanje ljudskih prava je nasilje, otimanje nečeg nekom drugom jedino i isključivo zbog toga što su - ne isti, nego različiti. To je jednako oduzimanju prava bilo kome zbog bilo koje različitosti - u boji kože, nacionalnosti, spolu, vjeri - zato trkeljanje ovdje homofobnih floskula predstavlja očito samo pražnjenje bolesnih frustracija. Potreba homo populacije da svoja prava traži na paradama prestati će ong trenutka kad im otimači ta prava - vrate. Jer - bespravno oduzeto kad-tad treba vratiti. I biti će vraćeno!


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 14:22

@bljesak4
ne treba odustajati.
I lopovi viču protiv policije, ali to ne znači da policija treba prestati raditi svoj posao.
Na nama je pronositi našu Istinu, i odmoriti se ako treba i nastaviti svakako.

@vergilia
puno parola i etiketiranja zbunjujue narod.
Radije narodu objasni tko su biseksualci i transeksualci i objasni mu da je to jako dobro za djecu ako ih oni usvoje. Ali bez vrijeđanja naroda.

Podsjetio bih te na jednu Hitlerovu misao "Ako njemački narod ne shvaća veličinu moje ideje nije vrijedan da postoji"

Komunisti su bili spremni žrtvovati koliko god treba života (iz naroda) da ideja komunizma zaživi u narodu.

Ne treba narodu objašnjavati kako je primitivan i uništavat mu dušu (u ovom slučaju) prosvjećujujći ga protiv njegove volje.


registracija
15/8/09

vergilia, 10.06.12. 14:50

Tako je,presvijetli! Licemjernim ljigavcima poput tebe uvijek će odgovarati da narod ostane neprosvijećen - tako će jedino uspijevati zadržati moć koju im daje dogma...:)) Ajd, ne seruckaj tu svoje kvazi umotvorine - nitko ne upućuje djecu da "usvoje" bilo što, iznosiš ovdje laži po svom dobrom starom običaju plaćenog apologete. Iako si pročitan odavno, uvijek me ispočetka zaprepasti ta besramnost kojom iznosiš očite neistine s ciljem nekih bolesnih konstrukcija. Fuj!


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 15:00

@vergilia
za komplimente ti neću zahvaliti ali bi za sve bilo korisno čuti tvoje obrazloženje o biseksualnim i transeksualnim osobama.
Prosvijetli mene i ostale koji ne znaju.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.06.12. 15:13

Da sam ja siroče rađe bi da me posvoje Elton i David nego Mujo i Fata.


registracija
24/7/11

mrvek, 10.06.12. 16:11

vergilia
nemoj se čuditi. Laudate je poslan ovdje od strane crkve da kao svećenik brani crkvene interese jer su svjesni da gube veliki broj vjernika zbog njih samih. Pazi, ja garantiram da će crkva za koju godinu dozvoliti vjenčanja homo parovima i to usred crkve samo da se dodvore njima jer neće imati vjernika. Bit će kao u Danskoj. To ti je jedna licemjerna organizacija koja će sve napraviti samo da njima bude lijepo i da oni budu glavni. Moroni koji bi bili kao Bog a u stvaru su šupci.


registracija
24/7/11

mrvek, 10.06.12. 16:45

Papa je u stvari kao Superhik. Uzima od siromašnih i daje bogatima, u ovom slučaju sebi. Imaju toliko blaga i love i uvijek im je malo.


registracija
15/8/09

vergilia, 10.06.12. 17:00

Presvijetli, moraš naučiti razliku između "usvajanja" i "posvajanja" - tek nakon komentara lolobrigite@ vidjeh da si se krivo odrazio pa je i moj koment u tom stilu..:)) Meni je logično da se usvajaju stavovi, znanje, mišljenja, a dječica da se posvajaju, no to je već pitanje razumijevanja pojmova kojima čovjek barata.
Ako te pak zanimaju pojmovi bi i trans seksualnosti, možeš se o tome prosvijetliti ako malo proguglaš, pronaći ćeš sve o tome što bi te moglo zanimati, čak i više od toga. No, ja ti ipak preporučam da proguglaš malo o ljudskim pravima pa ćeš se možda prosvijetliti i protumačiti si zašto misliš da ti kao klero-apologeta i navodni hetero mužjak imaš pravo nekom oduzeti pravo koje sam imaš. Kad to doznaš, onda se javi, pa možemo dalje - do tada bilježim se i dalje s gađenjem na tvoje licemjerne i cinične komentare.


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 17:19

@vergili
usvojenje / posvojenje - oba izraza su u uporabi (N.B.)

Kad razmišljaš o ljudskim pravima razmisli i o ovome:
- kriterij "ljudska prava" pa prošeći po meridijanima i geografskim širinama
- možeš li nekom u Japanu reći da su primitivni fašisti jer ne podržavaju homo-sex fanove , brakove a o usvajanju/posvajanju nema govora
-itd, itd

Nemožaš se postavljati kao kriterij ili uzimati ono što nam neki svjetski lobiji nameću kao malom narodu.

Pogledj Kinu, Rusiju, Indiju..... jesu li to kulture manje vrednije od naše?

Uzela si anarho-liberalni koncept kao mjeru stvari, ali to nije jedini koncept.Svijet je puno složeniji.

I ti si kao i novinari preskočila objasniti biseksualnost i transeksualnost. Obrazloženja nema, ali etiketiranja ima.

Uvijek je tako, u nedostatku argumenata vrijeđanje se čini dobrom zamjenom.


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 17:38

@vergilia
poimanje "ljudskih prava" je različito po zemljama. Negdje je više naglasak na pojedincu (Zapad), a negdje na kolektivu (Istok).

Čak i na zapadu je u tijeku proces ograničavanja ljudskih prava (za populus) a za homo-sex fanove se proširuju jer imaju jake lobiste.

Kao što vidiš sve je jako relativno.


registracija
24/7/11

mrvek, 10.06.12. 23:05

Od sada slavimo dan Svetog Cinika. LOL


registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 23:52

@mrvek
Japan je vrlo napredna i civilizirana zemlja.
Pa da vidimo, Tokyo 13 milijuna stanovnika, ove godina homo-sex parada treća po redu okupila 1000 gostiju (50% su gosti-bijelci). Policijska pratnja , bez incidenata.

Japan ne priznaje nikakve homo-sex veze.

Kud se mi guramo ispred zemalja kao što je Japan.
Tajna je što su oni samosvjesni i ne ovise financijski o lobijima koji će im dati kredite, za razliku od nas.


registracija
15/8/09

vergilia, 11.06.12. 00:17

Presvijetli, trkeljaš okolonaokolo, po običaju. Nisi odgovorio - zašto misliš da ti kao klero apologeta i hetero mužjak imaš pravo nekom oduzeti pravo koje ti imaš?? Pusti Japan, trice i relativnost - pitanje je jednostavno i konkretno - i jedino konkretni odgovor ide uz takvo pitanjce...:)


registracija
24/7/11

mrvek, 11.06.12. 00:41

Sveti Cinik nema odgovor pa trabunja. Što mene briga za Japan. Jadna crkvena ideologija.


registracija
1/3/11

Laudate, 11.06.12. 07:13

@vergilia
ne možeš reći da je nekome nešto uzeto što taj nikada nije imao, a nije jer jer različit.

Ali kad već narodu namećete homo-sex ipak mu objasnite biseksualnost i transeksualnost --- ljudi ne znaju.


registracija
24/7/11

mrvek, 11.06.12. 11:15

laudate važno je da ti znaš. Otkud ti to znaš? Molim odgovor.


registracija
15/8/09

vergilia, 11.06.12. 13:47

Presvijetli, moraš okrenuti sklopku u svojoj glavi da bi mogao razumjeti ljudska prava – ljudsko pravo je nešto što čovjek ima samim time što je – čovjek. Zato se i zovu „ljudska“, zato se i zovu „prava“. Ljudska prava su nešto što ti nitko ne daje, samo ti ih može oduzeti, može ti ih ne priznati, a to nepriznavanje je općepoznata i jako raširena praksa na cijeloj ovoj našoj kugli zemaljskoj. Ako uspiješ okrenuti sklopku u svojoj glavi, razumjeti ćeš, ako je ne okreneš – ostati ćeš i nadalje u mraku uvjerenja da TI možeš neko ljudsko pravo nekom dati. Ma, jok, presvijetli – ti samo možeš oduzeti! Ljudska prava se ne daju, ona se samo mogu priznati ili ne priznati. Mi ovdje govorimo o nepriznavanju, a ne o davanju ljudskih prava, kapiraš??


registracija
24/7/11

mrvek, 11.06.12. 14:04

vergilia
to je ono što me živcira kod Svetog Cinika i njegovih svećenika kao i ostalih homofoba. Oni misle da su bolji od drugih i da samo oni imaju pravo na život. To je njega naučilo na bogosloviji ali je on dovoljno glup da sam ne shvati neke činjenice nego sliejpo sluša i vjeruje kleru koji ga je učio.


registracija
1/3/11

Laudate, 11.06.12. 14:28

@vergilia & mrvek
kad već govorite o pravima i cinizmu.....

Pravo na život je najveće pravo, a anarho-liberalni koncept je usvojio pravo na pobačaj koji uništava život.
Istovremeno pravo nan ubojstvo i pravo biseksualnih i transeksualnih osoba. E, to se zove cinizam.


registracija
24/7/11

mrvek, 11.06.12. 14:40

Misliš na ubojstvo onog svećenika kojeg si zdušno branio na ovim portalima kao i onih 100njak vjernik u Dubrovniku? Da dodam na sve to i licemjerje.


registracija
15/8/09

vergilia, 11.06.12. 14:45

Presvijetli, vidim da si počeo razumijevati ljudska prava, samo si još uvijek jako površan, moraš malo više guglati i razmišljati, pa ćeš moći preciznije artikulirati ono što ovdje nadrljaš.
Ovako nadrljano uopće nije vrijedno komentara, a i napisao si to samo da skreneš s teme. Može se skrenuti s teme na razne načine, pa bi se moglo skrenuti s teme spominjući ubojstva stotina tisuća ljudi od strane katoličke crkve - upravo je cinizam sa tvoje strane kad spominješ ubojstva a zaboravljaš notornu činjenicu da je crkva jedan od najmasovnjih ubojica u ljudskoj povijesti.
Bolje se drži teme, mada sumnjam da si za to sposoban, očito je da si postao nervozan pa ti kompas pokazuje krivi smjer....:))


registracija
1/3/11

Laudate, 11.06.12. 14:58

@mrvek & vergilia
za vas je očito presloženo (ili preteško) istovremeno razmišljati o jednom pojmu na i s više razina te donijeti vlastiti zaključak koji će uvažavati višeslojnost problema a ne s mačem vršiti kirurške operacije.

Al' dobro uživajte u svom svjetonazoru. Za mene je ova diskusija završena. Želim vam svako dobro.


registracija
24/7/11

mrvek, 11.06.12. 15:08

normalno da je završena kad lupaš gluposti i nemaš nikakve argumente osim one koje ti crkva servira a ti kao svećenik ih moraš slijepo pratiti. Jadno. Ljudi bez svoga Ja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika