09.06.2012. / 13:23

Autor: Hina

Josipović:

Očekujem da će Jeremić raditi na zadovoljstvo svih

Hrvatsku potporu izboru litvanskog veleposlanika koji je također kandidirao za to mjesto Josipović je objasnio ranije danim obećanjem. " Srbija je izašla naknadno sa svojom kandidaturom i mi ga nismo mogli podržati iz dobrih običaja koji vladaju u skupinama iz kojih se obavlja izbor", kazao je hrvatski predsjednik

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u petak navečer izbor srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića za predsjednika Opće skupštine UN-a te je uz čestitke iznio je i očekivanja "da novoizabrani predsjednik korektno obavlja svoj posao na zadovoljstvo svih država svijeta".

"Za one koji prate međunarodne odnose Jeremićev izbor nije iznenađenje s obzirom na odnos snaga i pokret nesvrstanih u kojemu je Srbija vrlo aktivna," kazao je Josipović za sinoćnjeg posjeta Slavonskome Brodu gdje je bio na svečanom otvaranju 48. Brodskog kola.

Hrvatsku potporu izboru litvanskog veleposlanika koji je također kandidirao za to mjesto Josipović je objasnio ranije danim obećanjem. " Srbija je izašla naknadno sa svojom kandidaturom i mi ga nismo mogli podržati iz dobrih običaja koji vladaju u skupinama iz kojih se obavlja izbor", kazao je hrvatski predsjednik. "Javnost se sigurno prisjeća i nekih nesporazuma koje smo imali s Jeremićem, no nadam se kako to neće biti zapreka dobroj suradnji", dodao je Josipović.

Srbijanski ministar vanjskih poslova izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog veleposlanika u UN-u Daliusa Cekuolisa za kojega je glasovala Hrvatska. Od 193 zemlje članice UN-a, za šefa srbijanske diplomacije glasovalo ih je 99, a za Cekuolisa 85.

Jeremić će Općom skupštinom UN-a predsjedati od rujna ove godine do rujna 2013.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
19/7/11

bubba, 09.06.12. 14:56

je, radit će na zadovoljstvo četničkog pokreta.

ova situacije je još jedan dokaz potpune nesposobnosti josipovića, kao i hrvatske diplomacije, deklarirani antifašisti su pustili fašista da zasjedne na tako visoku fotelju.


registracija
21/4/11

spBN, 09.06.12. 17:23

Ovo sto Josipovic govori je vrh cinizma i nedosljednosti.Dokaz da je politika nesta jako perverzno.


registracija
12/11/11

Janko1979, 09.06.12. 20:04

Mislim da je Pusićka ostala pokisla kokoš nakon Vukove pobjede


registracija
29/11/09

Ivis, 09.06.12. 23:50

Narocito Albanaca na Kosovu! Ovaj na gornjoj slici ponekad zna i izvaliti!


registracija
10/5/12

psyop, 10.06.12. 01:26

jovi nista nije iznenadenje. jer jovo josipovic je vremenski putnik koji se vratio iz buducnosti.


registracija
5/10/11

Dragi, 10.06.12. 01:38

Da, Vuk će raditi osobito na zadovoljstvo tih koji su mu stalno podmetali nogu. Pametnije je bilo ostati sudržan i ne biti ni za, a ni protivu njega.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika