09.06.2012. / 13:37

Autor: Hina

Policijske snage na splitskim ulicama

Na Rivi je postavljen razglas i mikrofoni na mjestima gdje su predviđeni govori sudionika, ali nema bine kao što je bilo prošle godine

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELLPhoto: Ivana Ivanovic/PIXSELLU ranim poslijepodnevnim satima, uoči današnjeg Split Pridea, raspoređene su policijske snage koje će osiguravati povorku, a prostor splitske Rive kojim će se kretati sudionici Split Pridea zaštićen je željeznom ogradom.

Ugostiteljski objekti na Rivi također su željeznom ogradom odvojeni od dijela kojim će se kretati povorka, a primjetno je da na stolovima u ugostiteljskim objektima nema pepeljara.

Na Rivi je postavljen razglas i mikrofoni na mjestima gdje su predviđeni govori sudionika, ali nema bine kao što je bilo prošle godine.

Na prostoru Đardina, na mjestu s kojega je predviđen polazak povorke, raspoređen je veći broj policajaca u zaštitnim prslucima, sa štitovima i palicama, a tu je i nekoliko policijskih pasa.

U ranim poslijepodnevnim satima policijski helikopter je nadlijetao dio grada kojim će se kretati povorka i održati program Split Pridea.

Povorka će krenuti s Đardina, Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom ulicom i Rivom te završava na središnjem dijelu Rive, gdje će se održati dvosatni program. Split Pride organiziraju udruge Kontra, Iskorak i Domine kako bi ukazali na diskriminaciju osoba drugačijeg seksualnog i rodnog identiteta u Hrvatskoj.

Na Split Prideu sudjelovanje su najavili i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te ministri graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, branitelja Predrag Matić i unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Prva povorka ponosa lezbijki, gay, biseksualnih i transrodnih odnosno transseksulanih osoba (LGBT) održan je u Zagrebu prije 10 godina, a prošle godine prvi put u Splitu usprkos, kako ističu organizatori, kamenju, suzavcima i petardama. Ovogodišnji Split Pride osigurava 900 policajaca a pomoć im pruža helikopter.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 19:13

NASILE JE POBIJEDILO
drŽava se poslužila nasiljem
govoreći protiv nasilja !
Užas !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika