09.06.2012. / 13:47

Autor: Hina

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

"Mogu vam reći da nas ovakve stvari nikad neće odvratiti od nastavka svetog rata protiv njih", rekao je jedan od čelnika pokreta za kojima je raspisana američka nagrada, Fuad Mohamed Halaf zvan Šongol, u poruci koju je prenijelo nekoliko internetskih stranica sklonih pokretu

IlustracijaIlustracijaSomalijski islamistički pokret Šebab narugao se u subotu na račun nagrade koju je raspisao Washington za njihovo uhićenje, obećavši sa svoje strane deset deva svakom tko pomogne u lociranju američkog predsjednika Baracka Obame te deset pijetlova i deset kokoši za državnu tajnicu Hillary Clinton.

"Mogu vam reći da nas ovakve stvari nikad neće odvratiti od nastavka svetog rata protiv njih", rekao je jedan od čelnika pokreta za kojima je raspisana američka nagrada, Fuad Mohamed Halaf zvan Šongol, u poruci koju je prenijelo nekoliko internetskih stranica sklonih pokretu.

"Živimo da bismo umrli i neprijatelj nas ne može zastrašiti porukama o smrti", dodao je.

"Nije ništa novo da nevjernici plaćaju za ubojstvo vođa muslimanskih zajednica, tako su već postupili obećavši deve za glavu proroka Muhameda, a dolar je deva u današnje vrijeme", ocijenio je Šongol. Islamistički čelnik je smjerao na nagradu od sto deva raspisanu za glavu proroka Muhameda dok je bježao iz Meke u Medinu, kako piše u Kuranu.

Nastavljajući usporedbu, Šongol se podruguje i dodaje: "Svatko tko dojavi mudžahedinskim borcima gdje je Obama dobit će deset deva, a za (američku državnu tajnicu Hillary) Clinton nudimo deset pijetlova i deset kokoši".

Sjedinjene Države su u četvrtak uvrstile imena sedmorice vođa te islamističke skupine na popis traženih osoba i ponudile su 33 milijuna dolara u zamjenu za informaciju koja će omogućiti uhićenje tih islamističkih pobunjenika.

Najviša nagrada, sedam milijuna dolara, namijenjena je onome čije informacije omoguće pronalazak jednog od osnivača Šebaba, Ahmeda Abdi av-Mohameda, ili Abu Zubajra, poznatijeg kao Godan.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 09.06.12. 23:42

Amerika je sramote današnje civilizacije!!!!


registracija
12/1/11

siziff, 10.06.12. 12:44

Uskoro i to vrlo brzo će Šebab na razgovor sa Muhamedom, stoga je mogao malo više ponuditi.


registracija
9/3/10

nostradurus, 10.06.12. 18:48

Koji škrtci. Mogli su dati više.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika