09.06.2012. / 17:18

Autor: Hina

Rusija za veliki sastanak o Siriji umjesto sankcija

"Naša logika je da sada ne bi trebalo pojačavati pritisak, uvesti sankcije ili prijetiti silom", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov agenciji Interfax

ArhivaArhivaRusija je u subotu ponovila poziv za veliki međunarodni skup o Siriji, rekavši da bi sankcije ili vojna intervencija "samo pogoršali ionako tešku atmosferu".

"Naša logika je da sada ne bi trebalo pojačavati pritisak, uvesti sankcije ili prijetiti silom", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov agenciji Interfax.

Nastojeći zadržati svoje najčvršće uporište na Bliskom istoku i zaustaviti Zapad u rušenju stranih vlada, Rusija je iskoristila veto u Vijeću sigurnosti UN-a i druga sredstva kako bi zaštitila sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Dva nedavna masakra nad sirijskim civilima izazvala su sumnju u mirovni plan UN-a i neke zapadne zemlje navela da zaprijete sankcijama. "Uvođenje restriktivnih ili nasilnih mjera zasigurno neće koristiti miru i samo će dodatno pogoršati ionako tešku atmosferu", rekao je Gatilov.

Rusija smatra da bi uspjehu mirovnog plana više pridonio sastanak država i organizacija koje imaju utjecaja na Asadovu vladu i njegove neprijatelje, rekao je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergel Lavrov.

On bi danas trebao održati konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svoju inicijativu koja je već naišla na protivljenje SAD-a zbog toga što uključuje Iran. Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u srijedu kako je "teško zamislivo da se poziva zemlja koja podupire napade Asadova režima na vlastiti narod".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 09.06.12. 23:44

Ma ova budalasta clintonova ne vrijedi ni 10 kokoši!!!!


registracija
12/1/11

bozhidar, 10.06.12. 16:04

da da da, amerika ubija samo tudje narode, a ne svoj. osim, dabome, svoje indigene od 1500 do 1880 g.
po procjeni disedenta, njih oko 12 milliona; a neke je silom preseljavala, a ostale smjestila u ogranicena podrucja; nazvana "indian reservations". [cak ih je i hitler u tome pohvalio]
===
ne mislim da se pobunjenici u syriji bore za pravdu ili jednakost. da to rade, u.s ne bi ikad njih pomagala ili podupirala diplomacijom.
u.s uvijek podupire samo fasiste. napad na srpkse snage na kosovu ili same srbije je uzuzetak, ali valjda poradi toga jer su srpski fasisti bili ruski ljubimci.


registracija
9/11/09

superhik, 10.06.12. 17:44

Treba zatvoriti zadnju Rusku baza na Mediteranu, I zbog toga se sredstva ne biraju, a zrtve su nebitne.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika