10.06.2012. / 01:59

Autor: Hina

EURO: Njemačka slavila na startu

U utakmici 1. kola skupine B na EURU Njemačka je u Lavovu svladala Portugal sa 1-0 (0-0), a pobjednički gol zabio je Gomez (72).

IlustracijaIlustracijaU utakmici 1. kola skupine B na EURU Njemačka je u Lavovu svladala Portugal sa 1-0 (0-0), a pobjednički gol zabio je Gomez (72).

Njemačka je ulogu favorita potvrdila uvodnom pobjedom, ali uz puno muke. Portugalci su dobro odigrali, a pred kraj susreta mogli su stići do poravnanja.

Nijemci su većim dijelom prvog poluvremena imali inicijativu, ali stvorili su tek par poluprilika. U 2. minuti nakon ubačaja Boatenga u dobroj situaciji se našao Gomez, koji je pucao glavom, ali Patricio brani.

U 32. minuti Schweinsteiger je asistirao Podolskom, koji iz neposredne blizine puca preko gola.

Najbolju priliku u prvom dijelu imali su Portugalci, i to 45. minuti. Nakon kornera lopta je došla do Pepea koji je silovito pucao, pogodio gredu, a lopta se od gol-crte odbila u teren.

U drugom dijelu trebalo se čekati skoro 20 minuta na prvu pravu priliku. U 64. minuti Cristiano Ronaldo je u punom sprintu utrčao u kazneni prostor, ali je u posljednjem trenutku Boateng uspio blokirati njegov udarac.

Njemačka je povela u 72. minuti. Khedira je sa desnog boka ubacio u 16-erac, a Mario Gomez je iz teške situacije glavom zatresao mrežu.

U 82. minuti Cristiano Ronaldo sa vrha 16-erca dobro puca, ali Neuer je na mjestu i odbija loptu koja je imala neugodan odskok. Dvije minute kasnije Nani je uputio centaršut, ali je lopta pogodila gredu.

Portugal je mogao poravnati u 88. minuti, nakon što se Varela neočekivano našao u stopostotnoj prilici, ali je Neuer spasio Nijemce.

Još jednu prigodu Portugalci su imali u sudačkoj nadoknadi, ali je udarac Nanija iz neposredne blizine završio u njemačkom bloku.

U prvom susretu ove skupine Danska je u Harkivu svladala Nizozemsku također sa 1-0.

NJEMAČKA: Neuer, Jerome Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm, Schweinsteiger, Khedira, Thomas Mueller (Lars Bender, 90+4), Ozil (Kroos, 87), Podolski, Gomez (Klose, 80).

PORTUGAL: Rui Patricio, Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Meireles (Varela, 80), Veloso, Moutinho, Nani, Helder Postiga (Nélson Oliveira, 70), Cristiano Ronaldo.

STRIJELCI: 1-0 Gomez (72).

SUDAC: Stephane Lannoy (Francuska).

STADION: Arena Lavov

GLEDATELJA: 30.000

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika