10.06.2012. / 09:28

Autor: Hina

EURO

Bilić krije sastav

Premda je njegov kolega na suparničkoj strani Giovanni Trapattoni prije dva tjedna objavio imena igrača kojima će "jurnuti na Hrvate", Bilić je ostao vjeran svojoj tradiciji pa će početnu jedanaestoricu obznaniti tek prije utakmice

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanIzbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije želio večer uoči utakmice otkriti sastav s kojim će se u nedjelju suprostaviti Ircima na otvaranju Europskog prvenstva.

Premda je njegov kolega na suparničkoj strani Giovanni Trapattoni prije dva tjedna objavio imena igrača kojima će "jurnuti na Hrvate", Bilić je ostao vjeran svojoj tradiciji pa će početnu jedanaestoricu obznaniti tek prije utakmice.

"Ne želim otkriti momčad koja će sutra zaigrati protiv Irske. Imena igrača doznat ćete sutra prije susreta," poručio je hrvatski strateg.

Ako je suditi po posljednjim treninzima hrvatski strateg je imao nekoliko dvojbi - Vida ili Srna, Pranjić ili Strinić, Vukojević ili Dujmović, te Schildenfeld ili Šimunić. Čini se da je prelomio i premda to nije želio javno potvrditi, u nedjelju bi protiv Iraca mogla istrčati ova momčad:

Pletikosa - Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Rakitić, Vukojević, Modrić, Perišić - Mandžukić, Jelavić.

Srna bi se tako mogao vratiti na poziciju koju igra u Šahtaru kako bi obrana "kockastih" dobila na iskustvu i čvrtstoći.

"Irska je ključ, što smo već 100 puta ponovili. Moramo odigrati veliku utakmicu ukoliko želimo pobjedu," kazao je Bilić te dodao:

"Dobro smo analizirali igru irske reprezentacije. Oni igraju dobar, ali jednostavan nogomet i nije ih bilo teško analizirati. Vjerujem kako su i oni nas dobro proučili. Ne vidim kako bi jedni druge mogli iznenaditi. Možda da Srnu i Pletikosu ostavim na klupi."

Bilić je naglasio kako se divi iskusnom "talijanskom liscu" koji je zbog silnih uspjeha u talijanskom nogometu dobio nadimak "mister calcio".

"Zadivljuje me Trapattonijev entuzijazam premda ima dosta godina. On izgara na svakom treningu i na svakoj utakmici", naglasio je hrvatski izbornik.

Bilić niti ovoga puta nije mogao izbjeći pitanja o nastavku karijere na klupi moskovskog Lokomotiva, no na njih nije želio odgovarati.

Bilić je poručio kako je Ćorluka zdrav i večeras će normalno trenirati, dodavši da je iznimno zadovoljan formom svojih igrača.

"S obzirom da su pripreme bile vrlo kratke jako sam zadovoljan učinjenim. Bile bi perfektne da nismo imali problema s ozljedama," zaključio je hrvatski strateg.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 10.06.12. 12:48

He, he, he! Koja je to tajna tko će istrčati na teren...


registracija
30/9/09

davor12345, 10.06.12. 13:02

Što sve neće napravit samo da daju važnost trećerazrednom sportu koji ima mjesto u društvu koje uopće ne zaslužuje ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika