10.06.2012. / 09:35

Autor: Hina

Amnesty International:

Lokalna policija otklonila prošlogodišnje propuste

Promatranje Povorke ponosa u Splitu provedeno je u okviru kampanje Amnesty Internationala "Stop diskriminaciji u Europi", koja se bavi i pravima LGBT osoba

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Amnesty International (AI) pozdravio je danas što je Povorka ponosa u Splitu protekla mirno i sigurno, ocijenivši temeljem promatranja da je hrvatska policija osigurala adekvatnu zaštitu povorke i time podržala pravo na slobodu izražavanja i okupljanja lezbijki, gayeva, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba.

Amnesty International, čiji je tim stranih i domaćih promatrača proveo monitoring Povorke ponosa u Splitu, naveo je da su izvrsno surađivali sa splitskom policijom i svjedočili visokoj razini sigurnosti.

Nedostaci u osiguranju koji su zamijećeni prošle godine uspješno su otklonjeni od strane lokalne policije, što je omogućilo da događanje protekne bez smetnji, izjavila je voditeljica promatračkog tima Veronica Scogniamiglio, priopćio je Amnesty International.

Promatranje Povorke ponosa u Splitu provedeno je u okviru kampanje Amnesty Internationala "Stop diskriminaciji u Europi", koja se bavi i pravima LGBT osoba.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 10.06.12. 10:14

Pitanje za AI -
"Da li većina može biti diskriminirana?"
Njihov odgovor je sigurno "Ne", ali mi u RH za vrijeme Juge znamo da može.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika