10.06.2012. / 09:52

Autor: Hina

EURO

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Na dan utakmice se očekuje dolazak još nekoliko tisuća navijača posebnim čarterima, pa bi u Poznanju sutra moglo biti više od 30.000 Iraca što je njihov najveći nogometni "egzodus" nakon Svjetskog prvenstva 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama

Photo: Slavko Midzor/PIXSELLPhoto: Slavko Midzor/PIXSELLNiti pljusak koji se spustio na Poznanj nije ih mogao zaustaviti i primiriti. Više od 20.000 raspjevanih irskih navijača "okupiralo" je središte Poznanja pretvorivši ga u rijeku zelenih dresova, šalova i zastava.

Na dan utakmice se očekuje dolazak još nekoliko tisuća navijača posebnim čarterima, pa bi u Poznanju sutra moglo biti više od 30.000 Iraca što je njihov najveći nogometni "egzodus" nakon Svjetskog prvenstva 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Suviše dugo smo ovo čekali. Premda je recesija ozbiljno uzdrmala našu zemlju svi smo odvojili zadnji novac kako bi bodrili naše dečke u Poljskoj," kazao nam je Ronan iz Corka koji je na prvenstvo stigao sa desetak prijatelja.

Domaći ugostitelji zadovoljno trljaju ruke jer Ircima su ruke prepuna raznih alkoholnih pića, a najviše piva, no žale što u gradu nema više Hrvata.

"Hrvatski navijači su bili apsolutna senzacija posljednjeg EP-a. Još pamtim njihovo slavlje ulicama Beča. Žao mi je što ih nema više u gradu," kazao je jedan poljski konobar.

Na utakmici protiv Irske očekuje se oko sedam tisuća hrvatskih navijača, no većina će doputovati na dan utakmice. U nedjelju prije podne očekuje se dolazak navijačkog vlaka iz Zagreba s oko 500-tinjak navijača, dio će doputovati zrakoplovima na dan utakmice, a nekoliko stotina navijača hrvatske vrste za svoju bazu je izabralo Berlin koji je udaljen tri sata vožnje od Poznanja. No i oni koji su ranije stigli u grad odlično se zabavljaju. Primjetili smo skupine iz Australije, brojnih djelova Njemačke i Švicarske, čak i iz Čilea.

Do sada nije bilo nikakavih incidenata, irski i hrvatski navijači zajedno se zabavljaju oko trga Stary Rynek gdje su smješteni brojni kafići i restorani.

Jedini incident zabilježen je sinoć kada se skupina poljskih navijača potukla međusobno.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika