10.06.2012. / 13:51

Autor: Hina

Jeruzalem:

Genetikom protiv psećeg izmeta

Jeruzalemske gradske vlasti najavile su u nedjelju da će ubuduće uzimati i registrirati DNK pasa evidentiranih u gradu kako bi njihove vlasnike prisilili da kupe izmet svojih ljubimaca.

IlustracijaIlustracijaJeruzalemske gradske vlasti najavile su u nedjelju da će ubuduće uzimati i registrirati DNK pasa evidentiranih u gradu kako bi njihove vlasnike prisilili da kupe izmet svojih ljubimaca.

"Po pilot projektu gradske vlasti izradit će se banka DNK podataka pasa kako bi se smanjilo onečišćenje na nogostupima, u parkovima i na javnim mjestima", ističe se u priopćenju.

U prvoj fazi projekta izradit će se banka DNK podataka pomoću uzoraka sline koji će se uzimati od životinja.

U drugoj fazi, poseban laboratorij će obavljati usporedne analize psećeg izmeta koji onečišćuje Sveti grad i uspoređivati ga s genetskim profilom životinja evidentiranih u banci DNK.

Gradska uprava navodi da je u Jeruzalemu popisano oko 11.000 pasa, od kojih je 92 posto cijepljeno. Kako navodi dnevnik Haaretz, globa od 750 šekela (154 eura) predviđena je za vlasnike pasa koji se ne budu držali propisa javnog saniteta.

Trenutačno bezobzirni vlasnici pasa mogu biti kažnjeni samo ako komunalni redari zateknu njihova ljubimca u prekršaju.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika