10.06.2012. / 22:00

Autor: Hina

Olli Rehn tvrdi:

Zajam ključan za potresenu Europu

U razgovoru za agenciju Reuters Rehn je rekao da, iako se španjolski bankarski sektor po sporazumu treba reformirati, neće biti novih uvjeta za šire gospodarstvo koje je već suočeno s mjerama štednje

Olli Rehn (arhiva)Olli Rehn (arhiva)Zajam španjolskim bankama o kojem su se dogovorile zemlje eurozone bit će ključan za smirivanje tržišnih potresa u Europi i zaustavljanje širenja posljedica dužničke krize, rekao je u nedjelju Olli Rehn, povjerenik Europske komisije za gospodarske i financijske poslove.

U razgovoru za agenciju Reuters Rehn je rekao da, iako se španjolski bankarski sektor po sporazumu treba reformirati, neće biti novih uvjeta za šire gospodarstvo koje je već suočeno s mjerama štednje.

"Uvjeren sam da će to poslati snažan signal tržištima da je područje eura spremno podržati Španjolsku u njenim naprima da restrukturira i dokapitalizira svoj bankarski sektor", rekao je.

"Ta financijska pomoć za dokapitalizaciju bankarskog sektora usmjerena je bankama tako da je u tom pogledu uvjetovana. Neće biti novih uvjeta glede fiskalne politike i strukturnih reformi", rekao je Rehn.

Rehn je izjavu dao dan nakon što su se ministri financija zemalja eura dogovorili posuditi Španjolskoj do 100 milijardi eura kako bi se pomoglo njenom poljuljanom financijskom sektoru.

Točan iznos nije određen jer je Španjolska rekla da joj je potrebno vremena za neovisnu procjenu potreba njenog bankarskog sektora a koja treba biti iznesena za manje od dva tjedna.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 11.06.12. 06:26

Istina je puno zanimljivija
........................................
Koga briga za istinu ???
............................................
usdebtclock.org
............................................
............................................
znachi zaduzhite se dok daju
...........................................
i chekajte "auzmesh"


registracija
20/5/09

BXLCRO, 11.06.12. 07:07

Ide kolo malo pomalo - nizbrdo!! Sigurno je jedno da se nece to "spasavanje" zaduzenih drzava EU raditi u nedogled ? Zato se jako pozitivno ceka clanstvo tj brak sa Hrvatskom koja ce makar i nije u €urozoni PUNOPRAVNO sudjelovati u pomaganju takvih drzava a ne obratno tj dobivanjem obecanih milijardi eura!?
Vidjet cemo! U zivotu se nemoze nikad reci - NIKADA!!!!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 11.06.12. 08:43

sta je 100 milijardi kad EU ima godisnji proracun 1.2 Biliona €----sitnia....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika