11.06.2012. / 08:36

Autor: Hina

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli su izvori iz policije i bolnice.

U napadu je ozlijeđeno 38 osobaU napadu je ozlijeđeno 38 osobaNajmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli su izvori iz policije i bolnice.

Napad se dogodio na trgu Kuraišu u sjeverozapadnoj četvrti Bagdada Kadimiji gdje su se hodočasnici okupljali pred vjersku svetkovinu kojom se obilježava godišnjica smrti šijitskog imama Muse al-Kadima. Izvori iz policije su rekli da bi se broj mrtvih mogao povećati.

Izvor iz ministarstva unutarnjih poslova rekao je da su snage sigurnosti stavljene u stanje visoke pripravnosti, a oko četvrti uspostavljen je strogi sigurnosni pojas kako bi se spriječili napadi na hodočasnike koji idu prema svetištu imama Kadima.

Iako je nasilje u Iraku općenito smanjeno, sunitski islamistički pobunjenici povezani s al Kaidom još su uvijek sposobni izvršiti smrtonosne napade, često usmjerene protiv šijita kako bi rasplamsali sektaške napetosti koje su 2006.-2007. godine gotovo dovele do građanskog rata u Iraku.

Vezane vijesti

Sirijske snage pokušale osvojiti ustaničku četvrt u Homsu

Sirijske snage pokušale osvojiti ustaničku četvrt u Homsu

Sirijske postrojbe pokušale su u petak zauzeti ustaničku četvrt Haldije, u gradu Homsu, nakon što su ga žestoko bombardirale, izvješćuje Sirijski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika