11.06.2012. / 09:48

Autor: Hina

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna, potvrdili su libijski izvori.

Saif al-Islam GadafiSaif al-Islam GadafiPredstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna, potvrdili su libijski izvori.

Četiri člana izaslanstva ICC-a zatočena su od četvrtka u Libiji gdje su bili u posjetu Saifu al-Islamu, sinu Moamera Gadafija, objavio je ICC u subotu. Predsjednik ICC-a Song Sang-Hyun zatražio je hitno oslobađanje svojih suradnika.

"Izaslanstvo ICC-a je u Libiji i razgovara s libijskim dužnosnicima o problemu", objavila je libijska strana bez navođenja pojedinosti.

Libijske vlasti, koje žele kod kuće suditi sinu svrgnutog vođe, podnijele su 1. svibnja podnesak u kojemu osporavaju nadležnost ICC-a za suđenje Saifu al-Islamu. Zatražile su od sudaca da "ponište" zahtjev ICC-a za njegovo izručenje.

ICC je 1. lipnja priopćio da Libija može odgoditi Saifovo izručenje sudu, u očekivanju odluke o njegovoj nadležnosti.

Gadafi, koji je četrdeset godina vladao Libijom željeznom rukom, ubijen je 20. listopada 2011. pošto su ga zarobili borci protiv režima. Saif al-Islam je jedini od njegovih sinova kojeg u svojim rukama drže bivši revolucionari.

Vezane vijesti

Sud traži još informacija o NATO-ovima napadima

Sud traži još informacija o NATO-ovima napadima

GlavnI tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) Luis Moreno-Ocampo u srijedu je izjavio kako traži dodatne informacije o nekim NATO-ovim napadima u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika