11.06.2012. / 10:02

Autor: Hina

Policija pretražila domove oporbenih čelnika u Rusiji

Policija je pretražila domove nekoliko čelnika ruske oporbe objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na priopćenje policije.

Ruska policija obavila je niz pretresa (Arhiva)Ruska policija obavila je niz pretresa (Arhiva)Policija je pretražila domove nekoliko čelnika ruske oporbe objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na priopćenje policije.

Antikorupcijski bloger Aleksej Navalni, čelnik Lijeve fronte Sergej Udalcov i čelnik pokreta Solidarnost Ilja Jašin su neki od čelnika u čije je stanove došla policija.

Savezni ured za istrage priopćio je da su pretrage na ukupno 10 lokacija obavljene "u vezi s istragom o nasilju protiv policije tijekom prosvjeda uoči inauguracije predsjednika Vladimira Putina 6. svibnja".

Na skupu koji je oporba organizirala 6. svibnja okupilo se oko 15.000 ljudi, a kasnije je došlo do sukoba s policijom u kojem je ozlijeđeno više desetaka osoba. U Moskvi je za sutra zakazan novi prosvjedni skup oporbe.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika