11.06.2012. / 12:40

Autor: Hina

Hasanović: Hrvatska primjer kako riješiti položaj muslimana

Hrvatski model rješavanja muslimanskog pitanja primjer je za sve zemlje u Europi, ocijenio je novoizabrani predsjednik Mešihata Islamske zajednice u hrvatskoj Aziz Hasanović koji je prije dva dana na ovoj dužnosti naslijedio Ševku Omerbašića.

Aziz Hasanović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)Aziz Hasanović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)Hrvatski model rješavanja muslimanskog pitanja primjer je za sve zemlje u Europi, ocijenio je novoizabrani predsjednik Mešihata Islamske zajednice u hrvatskoj Aziz Hasanović koji je prije dva dana na ovoj dužnosti naslijedio Ševku Omerbašića.

U intervjuu kojega je tim povodom u ponedjeljak objavio sarajevski "Dnevni avaz" Hasanović je kazao kako namjerava nastaviti "utabanim stazama"svog prethodnika a istodobno je naznačio kako će posebnu pozornost posvetiti odnosima s Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine.

Govoreći o položaju muslimana u Hrvatskoj Hasanović je istaknuo kako je on na zavidnoj razini, posebice u odnosu na zemlje u susjedstvu.

"Ugovor koji je potpisan 2002. godine sa vladom Hrvatske o specifičnim odnosima Islamske zajednice (IZ) u ovoj zemlji, rezultat je kontinuiranog rada IZ od 1916. godine, kada je islam priznat kao jedna od službenih religija u Hrvatskoj. Ovim ugovorom regulirana su sva otvorena pitanja muslimana u Hrvatskoj i možemo reći da je hrvatski model rješavanja muslimanskog pitanja primjer za sve zemlje u Evropi", kazao je Hasanović.

Predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj najavio je istodobno kako će prijaviti prebivalište u Srebrenici zajedno sa članovima svoje obitelji s nakanom da svi tamo glasuju na općinskim izborima 7. listopada.

Islamska zajednica BiH pozvala je sve prijeratne stanovnike Srebrenice bošnjačke nacionalnosti da se prijave kako bi tamo mogli glasovati ove godine i time spriječe mogućnost da vlast u ovoj općini preuzmu stranke sa srpskim predznakom.

"Prema ovom gradu (Srebrenici) učinjena su dva zločina. Prvi je genocid a drugi je legalizacija genocida kada je Srebrenica pripala Republici Srpskoj. Zato je moja, a i svačija dužnost i pravo da glasujemo u ovom gradu. Imam dvojno državljanstvo, glasovao sam na prošlim izborima, a ako Bog da, i na ovim ću", kazao je Hasanović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika