11.06.2012. / 14:11

Autor: Hina

Mubarak "kritično, ali stabilno"

Bivši egipatski predsjednik, 84-godišnji Hosni Mubarak, u "kritičnom je, ali stabilnom stanju", doznaje u ponedjeljak AFP iz izvora ministarstva unutarnjih poslova.

Hosni MubarakHosni MubarakBivši egipatski predsjednik, 84-godišnji Hosni Mubarak, u "kritičnom je, ali stabilnom stanju", doznaje u ponedjeljak AFP iz izvora ministarstva unutarnjih poslova.

Prema izvoru koji je želio ostati anoniman, Mubarak od svog dolaska u zatvor Tora pati od dišnih tegoba, povišenog krvnog tlaka i sve jače depresije te je prebačen u medicinski odjel zatvora. Vlasti razmatraju mogućnost da ga premjeste u bolnicu u Kairu.

Mubarak se u zatvoru Tora nalazi od 2. lipnja, nakon izricanja kazne doživotnog zatvora zbog gušenja ustanka početkom 2011. u kojem je ubijeno 850 prosvjednika. Njegova dva sina, Gamal i Alaa, osuđena su zbog korupcije, ali su kaznu odslužili tijekom boravka u pritvoru.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika