Objavljeno u Nacionalu br. 865, 2012-06-12

Autor: Ivan Starčević

Kad gđa Holy tako pismeno moli

Zahvaljujući HTV-u rekordno je brzo razotkriveno što Mirela Holy radi, a mi dobri pretplatnici dobili smo ne samo dobru vijest, nego uz nju i veličanstveni bonus: trač iz prve ruke. Nema više te šminke koja će sakriti pravo lice bivše ministrice

OTVORENO
Srijeda, HRT 1, 22.00

Govorilo se o pet-bočicama i plastičnim vrećicama, koje u Dalmaciji zovu kese. U toj večernjoj emisiji svečano je sjedila karijerna ministrica Mirela Holy koja već idućeg jutra više ne će biti ministrica. Morat će dati ostavku jer je ostavila pismeni trag o svojoj svinjariji: tražila je da Hrvatske željeznice budu posebno blage prema jednoj tajnici, jer gđa Holy tako pismeno moli. Ukratko: zbog svoje preočito glupe bahatosti. Vjerojatno je gđa Holy tu ostavčicu imala u nekom od džepova svoje tradicionalno čudne odjeće, ali u “Otvorenom” se ponašala kao da je još ministrica. Čak je uoči “Otvorenog” , kad je u šminki, tj. sobi za šminkanje itd., susrela voditelja “Dnevnika 3” Sinišu Kovačića, dobro izribala istoga, jer ima njezin protekcionistički mail. Velika večer novinarstva Hrvatske TV, ma kakvo ono bilo, počela je upadicom voditelja Mislava Togonala. Kad smo već kod digresija, reče Mislav usred emisije, što je s onim vašim mailom o kojem kolege spremaju prilog u Dnevniku 3. Holy se počela izmotavati, ali uzalud.


DNEVNIK 3
Srijeda, HRT 1, 23.00
Voditelj i urednik Siniša Kovačić definitivno je bez po muke razgalio naciju. Ekskluzivno je cjelokupnoj hrvatskoj javnosti u rekordnom roku objavio da mu je prije njegove emisije ministrica Holy u šminki, gdje su je žbukali za nastup u “Otvorenom”, rekla odakle vama u vašem “Dnevniku 3” moj mail upućen Rvackim željeznicama, vi mene špijunirate, zatražit ću istragu o tome kako je moj privatni mail dospio na HTV. Novinarčina Siniša Kovačić učinio je to bez velike pompe, na kraju razgovora s dvoje gostiju u studiju: Jasminom Popović iz tjednika “Forum”, koja je jasno, kao i svi, zatražila ostavku korumpirane Holy, i nejasnim Z.A. Petrovićem iz Hrvatskog Transparency Internationala. Do sada je Siniša Kovačić bio samo urednik “Dnevnika 3”. Od večeras on je zaslužan za moralnu katarzu širih razmjera. Kažnjena je negativka, a mi dobri pretplatnici dobili smo ne samo dobruu vijest, nego uz nju i veličanstveni bonus: trač iz prve ruke. Nema više te šminke koja će sakriti pravo lice bivše ministrice.
NEDJELJOM U DVA
Nedjelja, HRT 1, 14.00
Šteta što uz liječnika Gabrića u studio kod Stankovića nije došao i Zlatko Canjuga, veliki državnik s kraja prošlog stoljeća. Dotični prošlostoljetni Tuđmanov mudrijaš predlagao je ponovno uvođenje stališa. Moderni očni kirurg prof. dr. sci. Nikica Gabrić osjetio je potrebu da nam preporuči i svoje političke ideje koje su na razini Zlatka Canjuge. Gabrić predlaže nešto iz osamnaestog stoljeća: prosvijećeni apsolutizam, tj. neka premijer odmah smijeni ministre i vlada sam, dok ne nađe nove ministre. Razumijemo nehumanu potrebu pripadnika jedne humane profesije da se petlja u politiku, ali i spavamo mirno, jer je doktor Gabrić svečano izjavio da ne kani u političare. Emisija je završena demonstriranjem voditeljeve tradicionalne nesolidnosti i površnosti: umjesto da bez komentara objavi da ga je dr. Jurčević uhvatio u laži, g. Stanković se izvolio nadmeno ophoditi prema bespomoćnoj riječi opovrgnuće (demanti).

NOGOMET: EURO 2012
Nedjelja, HRT 2, 17.00
Josip Šarić je novinar godine koji to sada više nije. Nagradu mu je prošle godine dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo, za izvještaje iz ratom zahvaćene Libije, pa iz, kako vijest kaže, “goruće Grčke” i za dokumentarac iz Sjeverne Koreje. Naš vitez od Libije, Goruće Grčke i Sjeverne Koreje sada je komično pokorni reporterčić iz Poznanja. Javlja neke domobranske zvizdarije o tzv. odličnoj atmosferi među navijačima. Priča toliko živo da je njegov veliki kišobran važniji od svega što nam taj reporter bez mane i straha ima reći. Šarić ga velevažno drži, valjda zato što nam je htio javiti da u Poznanju pada kiša, pa zaboravio. Daleko su iza njega dani kad se prvi za HRT javio iz Libije, zemlje u kojoj je Gadafi najprije okrvavio ruke, a onda su Libijci njemu definitivno okrvavili glavu. A u Poznanju su se noćas potukli navijači. Ovu agencijsku vijest trebalo je nekako pojačati. Zato su tamo Šarić i kišobran.

JUGOSLAVIJA – DRŽAVA ZA JEDNO STOLJEĆE
Ponedjeljak, HRT 1, 17.55
Serija je autorsko djelo Luke Mitrovića, koje je HRT preinačila po svojoj volji i unatoč autorovoj izričitoj zabrani prikazala ga s potpisom “redatelja” Ninoslava Lovčevića. Skandal koji je u drugi plan gurnuo samu “Jugoslaviju…” dao se naslutiti već po dvojakim najavama u subotu i nedjelju. Teletekst HTV-a pojašnjava da serija ima 12 epizoda i da će ići svakog radnog dana. Prije toga smo u najavi programa tog istog HTV-a obaviješteni da serija nema 12 nego 19 epizoda. Redatelji su, pazite sad, Zdravko Bilandžija i stanoviti Ninoslav Lovčević. Istina je da je pokojni g. Bilandžija deset godina radio s autorom Lukom Mitrovićem na ovoj seriji, ali nikada ne će biti jasno što će na njoj “redateljski” potpis urednika Ninoslava Lovčevića, stričeka koji je ovog tjedna otišao u penziju, valjda da pobjegne od svojeg dijela odgovornosti za to što je HRT ukrala i unakazila Mitrovićevu “Jugoslaviju…”.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 17.06.12. 19:53

Joj sto se nasmijah slatko: "Velika vecer hrvatskog novinarstva..." Sjor Starcevic, da sam umjesto vas povukao bih se tiho i bez borbe, cak i bez zaljenja...Krajnja idiotarija i vrhunac srozavanja inace ponizenog novinarstva u brata Hrvata, vama je dala ushit i besramno likovanje. Taj ljigavi (citaj pijun) Kovacic objavljuje vijest nakon tri mjeseca, a da li vam je u magazi na vratu barem na kratko prostrujala misao - a zarad koga vrli urednik posprema teren!?
Bijase varsar, a na varsaru mr Starcevic, luconosa krajnjeg mediokriterske zavjere iz ambara javne dalekovidnice u kojoj se jos cijedi otrov tudjmanstine...I zaudara sveudilj!
P.S.
Ocekujem barem ispriku na vasu maloumnu konstataciju, sto bi bilo lijepo. Barem toliko, jer za ostavku ne vjerujem da imete snage, a ni volje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika