12.06.2012. / 09:21

Autor: Hina

Nakon 32 godine riješen slučaj Azarije Chamberlain

Sudska presuda temelji se na nalazu mrtvozornika i njome je okončana tri desetljeća duga pravna bitka Azarijinih roditelja, Michaela Chamberlaina i Lindy Chamberlain-Creighton, koja je provela tri godine u zatvoru zbog smrti kćeri prije nego li je oslobođenja krivnje

Azaria s majkom (Wikipedia)Azaria s majkom (Wikipedia)Trideset i dvije godine duga pravna zagonetka o smrti bebe u australskoj unutrašnjosti, prikazana i u holivudskom filmskom hitu "Plač u tami", napokon je završena u utorak sudskom presudom da je smrt Azarije Chamberlain skrivio dingo.

Sudska presuda temelji se na nalazu mrtvozornika i njome je okončana tri desetljeća duga pravna bitka Azarijinih roditelja, Michaela Chamberlaina i Lindy Chamberlain-Creighton, koja je provela tri godine u zatvoru zbog smrti kćeri prije nego li je oslobođenja krivnje.

Slučaj Azarije Chamberlain podijelio je svojedobno australsku naciju i privukao ogromnu pažnju svjetskih medija.

Dvomjesečna djevojčica Azaria nestala je iz šatora iz turističkog kampa u blizini Ulurua, monolitne sedimentne stijene, jedne od najpoznatijih australskih atrakcija. Tijelo joj nikad nije pronađeno. Njezini roditelji bili su na roštilju s prijateljima dok je djevojčica spavala u šatoru. Lindy Chamberlain-Creighton od početka je tvrdila da je, pošto je čula krik, vidjela kako dingo odnosi nešto iz šatora. Potraga je odmah pokrenuta, ali djevojčica nije nađena. Lindy Chamberlain-Creighton nitko nije povjerovao i na sudu je prvo osuđena za ubojstvo kćeri, ali je iz zatvora puštena nakon tri godine kada je jedan turist pronašao dio rastrgane Azarijine odjeće. Sve optužbe protiv nje su tada odbačene.

Michael Chamberlain izjavio je u utorak da je ovime završena "užasna bitka" i da obitelj sada ima prigodu pustiti "dušu njihove kćeri da počiva u miru".

Slučaj je bio pretvoren i u holivudski film u kojem je ulogu oca imao Sam Neill, a majke Meryl Streep, koja je za nju bila nominirana za Oscara.

Službena mrtvozornica australske savezne države Sjeverni Teritorij Elizabeth Morris pronašla je dokaze koji upućuju da je dingo, ili više njih, ušao u šator, napao dijete i odvukao ga. Oboje roditelja bili su u sudnici u Darwinu i slušali njezino izvješće tijekom kojega im je i uputila izraze sućuti zbog gubitka djeteta.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika