12.06.2012. / 10:16

 

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Perica je ispričao da je u USKOK-u četiri sata objašnjavao sve što zna o Milinovievoj imovini i njegovoj povezanosti s navodnim kadroviranjem u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Photo: Robert Anic/PIXSELL Photo: Robert Anic/PIXSELL Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali istražitelji nakon što je prošlog tjedna uputio otvoreno pismo bivšem ministru zdravstva Darku Milinoviću u kojem ga optužuje za kriminal u Nacionalom parku gdje je postavio 'svog čovjeka' Branislava Šutića. USKOK se zanima i za podrijetlo Milinovićeve imovine. Perica je ispričao da je u USKOK-u četiri sata objašnjavao sve što zna.

"Dragi Dado, objasni javnosti zašto si dozvolio svome pulenu Šutiću da izvansudski izvrši nagodbu s Exportdrvom Zagreb o odšteti od 22 milijuna kuna, a on je isplatio 36 milijuna, iako nisu tražili kamatu. O tome postoje dokumenti. Zašto si dozvolio nagodbu s Ivanom Čopom, vlasnikom Gacka gradnje? Riječ je o 420.000, a Šutić je isplatio 1,8 milijuna kuna. Sve to mi nisi dao u nalog da izvršim s pozitivnim ishodom za ustanovu, već si čekao Šutića" - samo je dio pisma koje zanima istražitelje.

Milinović je komentirao da su sve to laži i insinuacije. "Javnost ima pravo znati za moju imovinu, a za ostalo neka institucije rade svoj posao. Dok sam bio na čelu Upravnog vijeća NP-a, radilo se po zakonu. Prema statutu ravnatelj je odgovoran za ekonomsko i materijalno poslovanje Parka", kazao je Milinović, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Nema se vremena ni za smišljanje zla

Nema se vremena ni za smišljanje zla

Predsjednica HDZ-a i kandidatkinja za to mjesto Jadranka Kosor posljednjeg je dana predstavljanja svoj program predstavila u Zagrebu izaslanicima za… Više

Komentari

registracija
5/10/10

bankrot, 12.06.12. 10:31

sad je tako najbolje ali imaš veliku kučerinu koju nisi zaradio poštenim radom kao i sva tvoja imovina koju si pokrao od hrvatskoga naroda i zato trebaš odgovarati trebao si misliti na to da češ jednog dana biti uhapšen za sve te krađe i muljaže što si ih učinio i ti i tvoji lopovi u HDZu zato nemoj misliti da se neče sve saznati ,ljudi pričaju gdje ima dima ima i vatre i nemoj se braniti da su ti insinuacije i laži čovjek nema zašto lagati činjenice govore više od riječi da si lopov


registracija
26/2/12

okvardz, 12.06.12. 11:06

kakva je to pravna država da ispituje i zanima se samo za kriminalce kada nisu na vlasti. zanimljivo tko je i kada van zakona.


registracija
26/2/12

okvardz, 12.06.12. 11:08

a sve ostale ratne profitere od predsjednika tuđmana i obitelji tuđman, šušak,svih članova vlada od 1990. pa naovamo njih se poštedilo. župana, gradonačelnika, vojnih lica ,ravnatelja i svih državnih dužnosnika.


registracija
26/2/12

okvardz, 12.06.12. 11:10

policiju, crkvu itd. ima posla za slijedweće stoljeće. svi imaju bogastva stečena na kriminalu. kako će naša mladost izići iz franjinoga labirinta u koje je ni kriva ni dužna bačena da služe kriminalcima i robovlasnicima.


registracija
26/2/12

okvardz, 12.06.12. 11:10

kad će tuđmanov unuk dejan vratiti lovu koju je zaradio u rh kriminalom.


registracija
24/7/11

mrvek, 12.06.12. 12:08

Ma kako je to moguće da će svi Smradezeovci u zatvor. Još bi volio vidjeti ove što su uzimali lovu od njih da ne pjevaju kako završavaju u zatvoru jer su prevarili državu.


registracija
6/4/12

elem, 12.06.12. 13:08

mrvek, ti bi sve u zatvor. Ja ne bi. Prvo neka vrate što su pokrali pa onda u bajbukanu s njima da ne dođu u situaciju da ponovno kradu. A milinović je sve to valjda zaradio dok je pred Kamenitim vratima u lancima molio Boga.
Dok su štefeki, imbreki i ostali branili državu, ovi *domoljubi* su lapali.


registracija
24/7/11

mrvek, 12.06.12. 14:35

elem pa to je normalno. Ni ne mislim samo zatvor. Neka vrate sve. Ne sviđa mi se ni ono što oni koji nisu platili porez a dobili lovu iz Smradezea samo moraju vratiti. To se ide u zatvor odmah bez razmišljanja. Prevario si državu i zatvor. Vidiš u USA nema veze jesi li sportaš, glumac ili pjevač, ako ne platiš porez idemo u smrdekanu.


registracija
24/7/11

mrvek, 12.06.12. 14:36

Elem
to su kurčine najobičnije a ne domoljubi. Domoljub neće ukrasti, platit će porez pošteno kao i svi. Ali oni poslije odu na misu, pomole se i sve ok. Barem tako misle.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.06.12. 14:59

Tako normalno kod nas,toliki tipovi otvoreno se razmeću imovinom,znaju da ne mogu dokazati podrijetlo,ali ništa im ne smeta.I dalje se bahate i sve su bezobrazniji.Eventualna objašnjenja su tipa:dao tata,punac.ženino,djete pomaže kod kredita od nekoliko milijuna itd.Kako to?Zašto je potrebno da netko,građanin,podnese prijavu,da bi Uskok ispitao.Što rade te institucije,poreznici?
U Britaniji,primjerice,poreznik te samo zapita,a na tebi je da dokazuješ,je li sve što imaš legalno.Ako ne možeš dokazati,oduzimaju ti,brzo i jednostavno.
U svakoj normalnoj zemlji je neplaćanje poreza zločin,jednak bilo kojem drugom.Tako se i kažnjava.Svjedoci smo da i velike i čuvene face odlaze u zatvor.A kod nas,kako reče premijerov školski kolega i dobročinitelj,izbjegavanje poreza je omiljeni sport.
Na kraju,nemoguće je, i sa plaćom saborskog zastupnika, kupiti ozbiljniju nekretninu,a našim sabornicima to uspijeva bez teškoća.I još uspijevaju živjeti bez odricanja.
Nemoguće je da neki profesor,pa i saborski zastupnik, može sebi kupiti nekoliko stanova od ukupno oko 1000 metara kvadratnih.A našem predsjedniku je to uspjelo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika