12.06.2012. / 14:25

Autor: Nacional.hr

Iskon predstavio svoj servis za razmjenu i pohranu podataka

Iz Zagreba u Split fotografije su JUMBO-om poslane za manje od minute, dok se za goluba predviđa da će s privezanim USB stickom, s istom količinom podataka, doletjeti u Split za oko 3h i 30 minuta

Saša KramerSaša KramerSvega tri mjeseca trajao je razvoj Iskonovog servisa za razmjenu i spremanje podataka pod nazivom JUMBO koji je danas predstavljen na konferenciji za medije u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Riječ je o prvom takvom lokaliziranom servisu s kojim Iskon izlazi na domaće, ali i regionalno tržište. Dodatna dva mjeseca Iskonovci su implementirali, a potom i testirali servis prije današnjeg predstavljanja. Zahvaljujući Iskonovom JUMBO-u pristup i slanje dokumenata, fotografija ili video zapisa, bilo u privatne ili poslovne svrhe, postaju od danas potpuno jednostavni i brzi.

Dva nova paketa

Svim internet korisnicima u Hrvatskoj Iskon je još 2006. omogućio besplatno slanje velikih datoteka putem JUMBO maila, stoga nadogradnja ovog servisa predstavlja logičan nastavak za Iskon. JUMBO mail će i dalje biti besplatan za sve korisnike u Hrvatskoj, ali od sada i u regiji. Korisnici njime mogu i dalje slati po jednu datoteku veličine do 700 MB, uz ograničen broj downloada (10 downloada) i ograničen broj dana unutra kojih su podaci dostupni (10 dana). Novi paket JUMBO Box po cijeni od 35 kn/mjesečno korisnicima omogućuje slanje većeg broja datoteka bilo kojeg formata, maksimalne veličine do 1GB. Ukupan prostor koji je na raspolaganju korisnicima Box-a iznosi 50GB. Drugi Iskonov paket pod nazivom JUMBO PowerBox namijenjen je prije svega tvrtkama obzirom da uz prostor od 150 GB omogućuje i personalizaciju, tj. postavljanje vlastitog brandinga prilikom slanja. Tvrtke na ovaj način mogu iskoristiti JUMBO za dodatnu promociju vlastitog branda. Cijena paketa iznosi 100 kn/mjesečno, a veličina pojedinog filea može iznositi i do 2GB. Oba paketa moguće je uzeti i na veći broj mjeseci, 6 ili 12, pri čemu su cijene dakako povoljnije. 189 kn iznosi cijena JUMBO Boxa na 6 mjeseci, a 365 kn na 12 mjeseci, dok je cijena za JUMBO PowerBox na 6 mjeseci 528 kn, a na godinu dana 1020 kn.

Nove funkcionalnosti

Uz mogućnost zakupa većeg prostora za spremanje podataka, novi paketi donose i dodatne funkcionalnosti koje olakšavaju pristup i razmjenu. Sama prijava i upravljanje datotekama na JUMBO Boxu i PowerBoxu omogućeni su putem intuitivnog web sučelja. Prijava na JUMBO je moguća i putem Facebooka i Twittera. Fileove je od sada prilikom dodavanja moguće jednostavno povući mišem u aplikaciju (funkcija drag and drop), dok opcija „podijeli" na JUMBO Boxu i PoweBoxu omogućuje razmjenu podataka s neograničenim brojem primatelja. Podaci na ovaj način postaju dostupni s različitih mjesta i uređaja, kako korisnicima JUMBO-a tako i svima ostalima s kojima ih želimo podijeliti. Tako na primjer poslovna prezentacija pospremljena na JUMBO-u u kratkom vremenu može biti dostupna šefu ili kolegi, a obiteljske fotografije ili video s putovanja obitelji i prijateljima. Obavijest o podijeljnim fileovima primateljima se šalje automatski mailom. Dodatno, linkovi na fileove razmijenjeni putem JUMBO-a mogu se objaviti na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Buduća Integracija

Novi Iskonov JUMBO u prvoj fazi biti će dostupan putem web sučelja, a Iskonovci u planu imaju pristup servisu omogućiti i putem mobilnih (iOS i Android) te desktop aplikacija. Iskon je najavio kako za jesen planira JUMBO integrirati i s vlastitom digitalnom televizijom, Iskon.TV-om.

„JUMBO je još jedna potvrda naše inovativnosti, brzine i fleksibilnosti", izjavio je prilikom predstavljanja novog servisa Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika