12.06.2012. / 15:08

Autor: Nacional.hr

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Operativni ugovor o isporuci oklopnih vozila na kotačima Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u fazi je pune serijske proizvodnje u tvrtci Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Patria i DDH dogovorili su okvirnu suradnjuPatria i DDH dogovorili su okvirnu suradnjuDanas u Parizu na svjetskom sajmu sigurnosti i obrane Eurosatory, Ðuro Đaković Holding d.d. (ĐĐH) i Patria potpisali su okvirni sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima u prodaji oklopnih vozila Patrije. ĐĐH će biti glavni ugovaratelj poslova, a imat će i značajnu ulogu u proizvodnji navedenih vozila. Potencijalne države kupce odredit će se tijekom predviđene suradnje.

Patria i Đuro Đaković već surađuju na realizaciji ugovora o isporuci borbenih oklopnih vozila (BOV) za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. U skladu s ugovorom, Ðuro Đaković Specijalna vozila d.d. (ĐĐSV), kompanija u vlasništvu ĐĐH, serijski proizvodi ugovorena vozila dok je Patria osigurala svu potrebnu tehnologiju. Sukladno ugovoru, ĐĐSV do sada je isporučio više od 70 oklopnih vozila proizvedenih u Slavonskom Brodu.

„Ovaj je sporazum sljedeći veliki korak u našem strateškom partnerstvu, kojim se otvaraju nova tržišta za izvanredna oklopna vozila tvrtke Patria. Želimo se zahvaliti Patriji na povjerenju i dobroj suradnji do sada. Zajedno smo napravili odličan posao i siguran sam da je ovo tek početak jako uspješne priče", rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga.

„Patria je zadovoljna izvanrednim rezultatima serijske proizvodnje u ĐĐSV, a ovaj okvirni sporazum potvrđuje nastavak naše uspješne dugoročne suradnje. Vjerujemo da će partnerstvo s ĐĐH uz podršku Republike Hrvatske biti snažan adut u pokrivanju tržišnog potencijala za nova oklopna vozila. Ovim se okvirnim sporazumom osnažuje vodeća pozicija Patrije kao dobavljača oklopnih vozila na međunarodnom tržištu", izjavio je Seppo Seppälä, predsjednik tvrtki Patria Land Systems i Patria Land Services.

Vezane vijesti

Pod istragom je svatko tko je radio s Patrijom

Pod istragom je svatko tko je radio s Patrijom

Posao vrijedan preko dvije milijarde kuna, odnosno oko 300 milijuna eura u europskoj protuvrijednosti, a upravo bi toliko do ožujka sljedeće godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika